7 produkti, kuru veselīgās īpašības mainās, kad tie ir pagatavoti

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. No pagatavotiem spinātiem iegūstam vairāk kalcija

Spināti ir bagāti ar vērtīgām uzturvielām, taču mūsu organisms absorbē vairāk kalcija, ja tie būs pagatavoti, apgalvo ārste Džūlija Estlika. Tā notiekot, jo spinātos ir daudz skābeņskābes, kas bloķē dzelzs un kalcija absorbciju. Gatavojot spinātus, šis elements brūk.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.