7 produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst ēst, kad tiem beidzies derīguma termiņš

© pexels.com

Ar produktu derīguma termiņiem jābūt uzmanīgiem, jo daudziem tā ignorēšana var beigties ar vēdersāpēm un pat saindēšanos. Portāls "The Healthy" uzskaitījis produktus, kuru derīguma termiņš jāņem vērā.

pexels.com

1. Mīkstie sieri

Ar mīkstajiem sieriem, piemēram, rikotas sieru, krēmsieru vai kazas sieru jābūt uzmanīgiem, jo tie ir daudz uzņēmīgāki pret baktērijām un pie pirmajām bojājumu pazīmēm vai pēc termiņa beigām, tos ēst nevajadzētu.

Citādi ir ar cietajiem sieriem, piemēram, čedaras vai gouda sieriem, kuriem ir ilgāks mūžs mūsu ledusskapjos, jo baktērijām un pelējumam ir grūtāk tos ietekmēt. Tos pēc atvēršanas drīkst uzglabāt un ēst vēl trīs līdz četras nedēļas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais