6.lapa
Olīveļļa spēj saglabāt zemu cukura līmeni asinīs. Ir veikts pētījums, kurā tika novēroti cilvēki divās grupās. Viena grupa maltītes laikā pievienoja klāt olīveļļu, taču otri kukurūzas eļļu. Pierādījas tas, ka tie, kuri maltīti baudīja ar olīveļļu, viņiem cukura līmenis asinīs palika zemāks, nekā otrai grupai. To var skaidrot ar to, ka kukurūzas eļļā atrodas arī ciete un tā spēj paaugstināt cukura līmeni daudz ātrāk nekā olīvas.
Sākotnēji olīveļļas lietošana ik rītu var šķist kā liels pārbaudījums. Sāc ar vienu ēdamkaroti un pēc kāda laiciņa vari palielināt daudzumu līdz 50 mililitriem. Tomēr, ja jūti, ka ir grūti iedzert eļļu, tad ir lielisks risinājums, kā atvieglot šo procesu. Paņem siltu ūdeni, citronu sulu un pievieno klāt eļļu, tādējādi to būs vieglāk iedzert.