Holesterīna pārpalikums nelabvēlīgi ietekmē sirds un sinsvadu sistēmu. Šie augļi palīdzēs to izvadīt no asinīm.
Holesterīns dalās divos veidos - ABLH (augsta blīvuma lipoproteīnu holesterīns) un ZBLH (zema blīvuma lipoproteīnu holesterīns). Tos dēvē arī par "labo" un "slikto" holesterīnu. "Sliktais" holesterīns veido tauku nogulsnes uz asinsvadu sienām, kas traucē asins plūsmu.
Tā kā holesterīna līmeni nosaka uzturs, svarīgi ir izvēlēties produktus, kas pazemina "sliktā" holesterīna līmeni, piemēram, dārzeņus, graudaugus un augļus.
Taču visi augļi nepalīdzēs, tāpēc vēlams izvēlēties šos trīs, kas novērsīs liekā holesterīna uzkrāšanos.
Aprikozes satur lielu daudzumu pektīna, kas palīdz organismam atbrīvoties no liekā holesterīna. Papildus holesterīnam, pektīns palīdz no ķermeņa izvadīt arī citas kaitīgās vielas un toksīnus.
Aprikozes satur nikotīnskābi (PP vitamīns), kas palīdz normalizēt holesterīna līmeni.
Arī ābolos ir pektīns, kas no organisma izvada kaitīgās vielas. Šajos augļos ir arī polifenoli, kas atvieglo sirds un asinsvadu sistēmas iekaisumu, kā arī novērš slimību risku.
Ieteicams uzturā iekļaut arī kivi, jo šis auglis novērš asins recekļu veidošanos. Tāpat kivi satur antioksidantus, kas pasargās no iekaisuma asinsvadu sieniņas un sirdi.