Trīs viegli pagatavojamas piparkūku mīklas receptes

© Publicitātes foto

3.lapa

Publicitātes foto

KRAUKŠĶĪGĀS MEDUS PIPARKŪKAS (gatavās mīklas daudzums 1,2 kg)

Sastāvdaļas:

  • 500 g kviešu miltu

  • 300 g medus

  • 100 g tumši brūnā cukura

  • 100 g skābā krējuma

  • 100 g sviesta

  • 40 - 50 g piparkūku garšvielu

  • 30 g cepamā pulvera

  • 1 ola

  • šķipsniņa sāls

Gatavošana:

  1. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

  2. Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

  3. Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais