Universāla recepte dārzeņu marinēšanai

© Pixabay

Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs sīpols, sagriezts gabalos
  • 1 - 2 sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 5 - 8 melno piparu graudiņi
  • Diļļu kāti, sagriezti
  • 2 - 3 krustnagliņas
  • 5 lauru lapas
  • 0,5 l ūdens
  • 4 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 4 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls

Marinētu dārzeņu pagatavošana

Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot sāli, cukuru un etiķi, liek burkas apakšā.

Virsū kārto dārzeņus.

Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.

Ūdeni nolej, izmanto marinādes pagatavošanai, pievienojot sāli, cukuru un etiķi.

Kad marināde uzvārījusies, to lej atpakaļ burkās.

Burkas aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā un ļauj atdzist. Glabā tumšā vēsā vietā.

Izmēģini arī šīs receptes!



Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais