Sāļā kukurūzas uzkoda filmu vakariem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Brīvdienu vakaros, pavadot laiku skatoties filmas, roka tā vien stiepjas dažādu uzkodu virzienā. Ja jums ir apnikušas ierastās uzkodas un vēlaties pamēģināt kaut ko jaunu, tad mums ir ideja - sāļā uzkoda no kukurūzas.

Vajadzēs:

  • kukurūzu;
  • zobu bakstāmos;
  • nazi;
  • bļodu;
  • pannu;
  • eļļu;
  • sāli;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • kukurūzas cieti;
  • karoti.

Pagatavošana:

1. Sagrieziet mazākās iedaļās kukurūzu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pārgrieziet uz pusēm mazo kukurūzas vālīti.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Ņemiet vienu zobu bakstāmo, ieduriet to kukurūzā (skat. attēlu). Izduriet zobu bakstāmo cauri visiem tajā rindā esošajiem kukurūzas gabaliņiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pagrieziet zobu bakstāmo. Šādi kukurūzas mazie, dzeltenie gabaliņi atdalīsies no vālītes (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kukurūzas "stienīšus" lieciet bļodā. Apkaisiet tos ar sāli, citām garšvielām.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pievienojiet kukurūzai nedaudz klāt olīveļļu un kukurūzas cieti. Visu kārtīgi samaisiet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Pēc tam pannā uzkarsējiet eļļu un lieciet kukurūzu cepties.

8. Kad kukurūzas graudiņi kļuvuši zeltaini, tie ir gatavi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai labi garšo!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Gaisa cepeškrāsns jeb aerogrils ir ierīce, kas mūsdienās atrodama daudzās virtuvēs, un tās popularitāte tikai pieaug - pieejami daudz un dažādi modeļi, un tiek piedāvāti dažādi izmēri un krāsas, kā arī dažādas jaudas un funkcijas. Papildus tiek izdotas grāmatas ar receptēm, kas pielāgotas tieši gatavošanai gaisa friterī, un sociālajos tīklos izveidotas lielas domubiedru grupas, kurās gatavošanas entuziasti dalās ar saviem sasniegumiem un pieredzi šīs ierīces lietošanā. Bet vai esat pārliecināts, ka nepieļaujt kādu no šīm populārajām kļūdām? Raksta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais