Noderīgs triks mājsaimniecēm: kā izcept kūku, nesasmērējot cepamtrauku?

© unsplash.com

Vai var izcept kūku vienlaicīgi nesasmērējot cepamtrauku? Izrādās, ka var! Atliek vien veikt pāris darbības un jums nebūs jāraizējas par veidnes mazgāšanu!

Vajadzēs:

  • cepamtrauku - kūku formu;
  • cepamo papīru;
  • sviestu;
  • šķēres.

Process:

1. Nogrieziet paliela izmēra cepamā papīra loksni.

2. Attaisiet vaļā kūku formu jeb noņemiet nost tās augšējo daļu.

3. Uz cepamtrauka apakšējās apaļās daļas uzlieciet virsū cepamo papīru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Sastipriniet abas formas daļas kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Iesmērējiet formas iekšējo malu ar sviestu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Nogrieziet garu tainstūra formas cepamā papīra loksni. Piestipriniet to pie formas iekšmalas, kuru iepriekš noklājāt ar sviestu. Šādi tā labāk turēsies klāt pie formas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Nogrieziet nost lieko cepamo papīru.

Tagad atliek vien formā likt iekšā mīklu! Kūkai izcepoties, cepamtrauks būs pavisam tīrs!

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais