Gardas receptes vegāniskiem Līgo svētkiem

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Vieglas, atsvaidzinošas un tomēr sātīgas vegānisks receptes iesaka "Rimi Gardēdis" un pavārs Edgars Sanders.

Kā atklāj Rimi Gardēdis, viņa noslēpums labam Līgo galdam ir dažādība - mazāks produktu apjoms, bet lielāka daudzveidība.

“Tā katrs viesis var izvēlēties sev tīkamo dārzeni, mērci vai citu vegānisko produktu. Vēl galdā cel kraukšķīgas uzkodas - čipsus, grauzdētus zemesriekstus vai svaigus augļus, un tava maltītes izskatīsies tā, it kā tu būtu daudzas stundas pavadījis gatavojot. Manuprāt, Jāņos tomēr galvenais ir pavadīt laiku ar draugiem un ģimeni, neapgrūtinot sevi ar sarežģītu ēdienu gatavošanu,” atklāj pavārs.

1. Korndogi

Nepieciešams:

  • 2 vegāniskas desiņas;
  • 100 g vegāniska siera;
  • 100 g kečupa;
  • 50 g Dižonas sinepju.

Mīklai:

  • 250 g kviešu miltu;
  • 220 g ūdens;
  • 15 g cepamā pulvera;
  • 180 g panko rīvmaizes;
  • sauja sasaldētu frī kartupeļu.

Pagatavošana:

  1. Bļodā ar mikseri kārtīgi samaisi miltus ar ūdeni un cepamo pulveri, līdz izveidojas mīkla. To pārlej lielākā - 0,7 l - glāzē.
  2. Frī kartupeļus sagriez smalkos kubiņos, katru desiņu - četrās vienādās daļās, sieru - astoņos mazos gabaliņos, pēc iespējas tādā pašā izmērā kā desiņas gabaliņi.
  3. Uz kociņa gareniski uzspraud desiņas gabaliņu, pēc tam sieru. Desiņu ar sieru mērcē mīklā, tad panko rīvmaizē un frī kartupeļos. Cep 190 grādu karstā eļļā, līdz zeltaini brūns. Pasniedz ar sinepēm un kečupu.

2. Toskānas grilētie maizes salāti

Nepieciešams:

  • 1 zaļā paprika;
  • 1 dzeltenā paprika;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 4 šķēles pilngraudu maizes;
  • 1 saldais, baltais sīpols;
  • 400 g bundžiņa balto pupiņu;
  • 280 g marinētu artišoku;
  • bunte svaiga bazilika;
  • 50 g olīveļļas.

Mērcei:

  • 60 g baltvīna etiķa;
  • 2 ēdamk. citronu sulas;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 60 g olīveļļas;
  • šķipsna sāls;
  • šķipsna melno piparu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez paprikas mazākos gabalos un sīpolus pabiezās šķēlēs (aptuveni 5 mm). Apsmērē dārzeņus un maizi ar olīveļļu, uzber nedaudz sāls un liec cepties uz grila. Cep, līdz dārzeņi mīksti un maize apcepusies brūna.
  2. Sarīvē ķiploku uz smalkās rīves. Samaisi kopā visas mērces sastāvdaļas.
  3. Nokās pupiņas un artišokus. Liec bļodā un pievieno grilētos dārzeņus un maizi. Pārlej ar mērci, rotā ar svaigām bazilika lapām, papildini ar sāli un pipariem pēc garšas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais