Šefpavāra Raimonda Zommera recepte, kur likt lietā tomātus

© pexels.com

Augusts ir viens no vasaras ražīgākajiem mēnešiem - ienāk raža ne tikai dažādiem dārza augļiem, bet arī sezonālajiem dārzeņiem. Augustā īpašu uzmanību izpelnās tieši tomātu raža, pie tam, tomāti ir vieni no visbiežāk galdā celtajiem dārzeņiem, kas iemīļoti visa gada garumā. Šefpavārs Raimonds Zommers par godu plaukstošajai tomātu sezonai, dalās ar recepti, kur likt lietā tomātus!

Spageti ar burrata sieru un tomātiem

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 400 g makaroni;
  • 600 g ķiršu tomāti;
  • 4 gb. siers BURRATA GRANAROLO 125 g;
  • 20 g svaigs baziliks;
  • 9 daiviņas ķiploka;
  • 2 ēd.k. eļļa;
  • 1 ēd.k. melnais balzametiķis;
  • sāls un pipari garšai

Pagatavošanas gaita:

1. Ķiršu tomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Ķiplokus nomizo un sakapā.

2. Visu uzklāj uz cepamās pannas, pārlej pāri balzametiķi un pievieno sāli, piparus un eļļu.

3. Liek cepeškrāsnī gatavoties 180 grādos 10 minūtes, pēc tam cepamo pannu izņem ārā un apmaisa ķiršu tomātus ar ķiplokiem. Atkārtoti liek cepties uz 10 minūtēm.

4. Paralēli sālsūdenī vāra spageti. Kad tie ir gatavi, nokāš lieko ūdeni un pievieno klāt cepeškrāsnī uzkarsētos tomātus, kā arī pievieno visam sakapātu baziliku un viegli apmaisa.

5. Pagatavoto ēdienu servē šķīvī - pa virsu pagatavotajiem spageti centrā servē burratu, kuru pārgriežot, ēdiens tiks papildināts ar krēmīgu mērci.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais