Šefpavārs Uģis Veits iesaka: Kruasānu pudiņš ar ogām

© Publicitātes foto

Ja ciemos uz kafiju gaidāma draudzene, plānoti nelieli ģimenes svētki, vai tieši otrādi – ar kaut ko saldu nepieciešams remdēt skumjas, tad kruasānu pudiņš ir lieliska alternatīva rabarbermaizei vai siera kūkai. Kruasānu pudiņš ir viegli un ātri pagatavojams. Lielākā daļa tam nepieciešamo produktu parasti jau būs atrodami virtuvē.

“Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits piedāvā pamēģināt interesantu, ļoti gardu un viegli pagatavojamu kruasānu pudiņa recepti.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 4 olas;
  • 200 ml piens;
  • 2 paciņas vaniļas cukurs;
  • 6-8 sviesta kruasāni;
  • 200 g ievārījuma;
  • 200 g krēmsiera;
  • 80 g sviesta;
  • 200 g svaigu ogu;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 1 ēdamkarote pūdercukura;
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa.

Pagatavošana:

  1. Olām pievieno pienu, vaniļas cukuru, pusi kļavu sīrupa un kārtīgi sakul.
  2. Kruasānus ar maizes nazi pārgriez uz pusēm, izmērcē sakultajās olās un sīrupā, pēc tam tos kārto cepamajā traukā. Pāri palikušās cepamtrauka brīvās vietas un stūrīšus aizpildi ar krēmsieru un ievārījumu. Pārlej visam pāri atlikušo olu un sīrupa masu, vietām vēl pārliec sviesta piciņas un visu pārlej ar atlikušo kļavu sīrupu.
  3. Liec cepeškrāsnī 185 grādos uz apmēram 25 minūtēm.
  4. Tikmēr saldajam krējumam pievieno pavisam mazliet cukura un uzputo.
  5. Sacepumu pasniedz dekorētu ar putukrējumu un svaigām ogām.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais