RECEPTE: Dārzeņu varavīksnes pīrāgs tavam svētku galdam

© unsplash.com

Cel šajos Līgo svētkos galdā gardu veģetāro pīrāgu! Tā pagatavošana prasīs vienu stundu un 40 minūtes, bet tas būs tā vērts!

Sastāvdaļas:

  • 450 g sviesta ķirbja;
  • 2 ēdamk. olīveļļas vai rapšu eļļas;
  • 1 liels sīpols;
  • 550 g nelieli kartupeļi;
  • divus iepakojumus (1 kg) kārtainā mīklas (loksnēs);
  • 2 ēdamk. rīvmaizes;
  • 300 g vārītas bietes;
  • 450 g sarkanos piparus eļļā;
  • 200 g fetas siera;
  • 150 g saldētu zirņu;
  • neliels zariņu pētersīļu un piparmētru;
  • 10 olas;
  • 2 ēdamk. sezama sēklas.

Pagatavošana:

1. Nomizojiet un plānās šķēlēs sagrieziet ķirbi.

2. Sagrieziet nelielos gabalos sīpolu.

3. Nomizojiet un sagrieziet šķēlēs kartupeļus.

4. Sagrieziet šķēlēs arī bietes.

5. Nosusiniet sarkanos piparus.

6. Sasmalciniet pētersīļus un piparmētras.

7. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem.

8. Pannā lejiet eļļu un nedaudz apcepiet ķirbi. Pēc tam tajā pašā eļļā, izņemot ķirbjus, apcepiet sīpolus līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

9. Lieciet katlā kartupeļus un vāriet tos astoņas minūtes.

10. Pagaidiet līdz dārzeņi atdziest un cepešpannā ieklājiet cepamo papīru.

11. Ieklājiet cepešpannā kārtaino mīklu, daļu atstājiet, lai varētu nosegt pīrāga augšpusi. Mīklu izlīdziniet pa visu pannu.

12. Mīklas pamati apkaisiet ar rīvmaizi.

13. Sāciet kārtot dārzeņus. Sākumā lieciet bietes, pa virsu sarkanos piparus, ķirbi, sīpolus, fetas sieru, kartupeļus un garšaugus. Sakuliet olas un pārlejiet tās pāri pīrāga pildījumam. Pavisam nedaudz olu atstājiet, lai varētu ar to ieziest pīrāga augšpusi.

14. Pa virsu pildījumam lieciet atlikušo kārtaino mīklu. Saspiediet mīklas malas kopā ar dakšiņu, lai cepoties pīrāgs neatvērtos vaļā. Mīklu apsmērējiet ar sakulto olu un pārkaisiet pāri sezama sēklas.

15. Cepiet pīrāgu vienu stundu un 20 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga.

Ļaujiet pīrāgam atdzist un baudiet to!

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais