Recepte: itāļu aukstā tomātu zupa

© unsplash.com

Kad aiz loga valda pamatīga svelme, laiks gatavot aukstās zupas. Izmēģiniet itāļu aukstās tomātu zupas recepti!

Nepieciešams:

  • 500 - 700 ml tomātu sulas;
  • 2 lieli tomāti;
  • 1 garais gurķis;
  • 1/2 dzeltenās paprikas;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu;
  • 2 ēdamk. citronu sulas;
  • 2 - 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 tējk. sāls;
  • šķipsniņa melno piparu;
  • tabasko mērce (pēc garšas).

Pagatavošana:

  1. Sasmalciniet tomātus, gurķi, papriku.
  2. Sīki sakapājiet ķiploku daiviņas.
  3. Sajauciet lielā bļodā kopā dārzeņus, ķiploku pētersīļus, eļļu, sāli un piparus.
  4. Pievienojiet visām sastāvdaļām klāt tomātu sulu.
  5. Pēc garšas pievienojiet tabasko mērci un citronu sulu.
  6. Pirms zupas pasniegšanas atdzesējiet to vismaz 30 minūtes ledusskapī.

Avots

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais