Pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju iesaka pagatavot gardus siera kēksiņus jeb mafinus.
Siera kēksiņi
Gatavošanas laiks: 30 - 40min
Sastāvdaļas:
- 1 ola;
- 6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas;
- 3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas;
- 240 g kviešu miltu;
- 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
- 1 tējk. sodas;
- 300 ml paniņu;
- 1/2 tējk. sāls;
- 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu;
- 200 g rīvēta siera;
- 2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu.
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
- Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
- Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
- Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
- Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.