Sīpoli var palikt svaigi diezgan ilgu laiku, taču, uzglabājot to nepareizā vietā, tie var vai nu sabojāt blakus esošos produktus, vai arī paši ātri sapelēt, raksta “express.co.uk”.
Šefpavārei Sārai Nelsonei ir daži padomi par to, līdzās kādiem pārtikas produktiem nevajadzētu turēt sīpolus:
"Sīpoli, kartupeļi, banāni un daudzi citi augļi un dārzeņi rada etilēna gāzi, kas paātrina blakus esošo produktu nogatavošanās procesu. Uzglabājot tos atsevišķi, tiks pagarināts to derīguma termiņš."
Šefpavāre skaidro, ka sīpoli noteikti jāuzglabā prom no mitruma un spēcīgiem aromātiem.
"Noteikti turiet sīpolus tālāk no citiem sakņaugiem, piemēram, burkāniem un kartupeļiem. Labāk uzglabājiet sīpolus sausā, labi vēdināmā vietā virtuvē, prom no citiem dārzeņiem," viņa saka.
Tāpat speciālisti iesaka sīpolus uzglabāt vēdināmā vietā, tāpēc svarīgi tos izņemt no plastmasas iepakojuma. Lai sīpoli nekļūtu sapelējuši vai mīksti, sīpolus ieteicams glabāt grozā, sieta maisiņā vai pat atvērtā papīra maisiņā, kas palīdzēs saglabāt dārzeni svaigu ilgāk.
"Derēs arī dažādi konteineri vai kastes, ja vien tās nodrošina labu gaisa cirkulāciju. Svarīgs ir arī attālums - pietiekama atstarpe starp sīpoliem ļaus gaisam brīvi cirkulēt, novēršot iespējamās mitruma problēmas. Tas ir ļoti svarīgi, lai novērstu mitruma uzkrāšanos, kas izraisa pelējumu un pūšana," paskaidroja Nelsone.
Turklāt ir svarīgi sīpolus uzglabāt tumsā, jo spilgta gaisma var izraisīt dīgšanu, kas liks tiem zaudēt daļu savas garšas.