Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Viņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īstenu kārumnieku sapni – brauniju.
Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.
Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
Veikalos nopērkamie enerģijas dzērieni var sniegt tūlītēju mundrumu un enerģijas pieplūdumu, tomēr tie nav īpaši veselīgi. Ja jums dienas vidū ir spēku izsīkums, pagatavojiet šo dabīgo enerģijas dzērienu no piecām sastāvdaļām.
Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?
Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!
Vai zinājāt, ka no ābolu miziņām varat pagatavot gardu tēju? Nākamreiz ēdot ābolus, nemetiet laukā miziņas, bet izmantojiet tās gardas tējas pagatavošanā!
Garšīgs, dekadentisks deserts. Parfē ir vienkārši pagatavot, un tas ir vismaz tikpat garšīgs kā saldējums! Šis brūkleņu parfē pagatavots no putukrējuma, olām, brūkleņu ievārījuma un brīnišķīgām kanēļa un krustnagliņu garšvielām.
Mazās, elegantās cepumu un ābolu kūciņas ir lielisks veids, kā padarīt ikdienu īpašu un iepriecināt ģimeni svētku dienā. Marcipāns un āboli veido izcilas garšas kombināciju, radot izsmalcinātu desertu, kas izpelnīsies uzmanību gan uz svētku galda, gan pusdienās ar tuvajiem.
Gardo tarti var aprakstīt kā harmonisku garšu kombināciju, kas iepriecinās ikkatru. Biezpiens padara saldo ēdienu viegli krēmīgu, savukārt āboli tarti padara nedaudz skābenu, radot nevainojamu garšu buķetes līdzsvaru. Šī tarte ir ideāla izvēle gan svētdienas rīta brokastīm, gan īpašiem svētku mirkļiem.
Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
Vai zinājāt, ka ir atsevišķi ziedi, kuri aug dārzā, lai priecētu mūsu acis, ir arī ēdami? Ēdamos ziedus var izmantot gan dažādu saldo ēdienu, gan dzērienu dekorēšanā un garšas uzlabošanā. Izlasiet un uzziniet, kuri dārza ziedi ir ēdami!