Virtuvē

12.aug
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
8.aug
Garšos kā Itālijā.
8.aug
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. Lai sēņošanas pieredze būtu pilnvērtīga, ir svarīgi ievērot dažus būtiskus padomus par sēņu apstrādi, uzglabāšanu un kombinēšanu. Rimi Gardēža Normunda Baranovska praktiskie ieteikumi noderēs arī veikalā iegādāto šampinjonu, šitake un citu sēņu valsts pārstāvju iekļaušanai ēdienkartē.
7.aug
Laša tartars ir ideāla, vienkārši pagatavojama uzkoda ar svaigu garšu.
4.aug
Kabačus var izmantot ne tikai dažādu saldo kēksu, brauniju un pankūku pagatavošanā, bet arī saldējumā! Pagatavo kabaču saldējumu, lai karstajās vasaras dienās ēstu gardu saldo un vienlaicīgi atvēsinātos!
1.aug
Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.
31.jūl
Latvijas BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.
29.jūl
Šogad Latvijas vasara atkal padevusies karsta, tāpēc dārza gardumi, augļi un ogas liek par sevi manīt ātrāk nekā citus gadus. Karstuma un lietus viļņi veicina ātrāku augļu un dārzeņu nobriešanu, un mēs saskaramies ar situāciju, ka raža pēkšņi ir tik liela, ka jādomā par steidzīgu tās novākšanu un saglabāšanu ziemai.
28.jūl
Izmēģini šo gardo siera kūkas recepti, tās pagatavošana aizņems vien 40 minūtes!
27.jūl
Šis augļiem un ogām bagātais, atspirdzinošais bezalkoholiskais kokteilis būs lielisks dzēriens piknikos, grilla ballītēs un vienkārši karstajās, saules pielietajās vasaras dienās. Vēss un atsvaidzinošs dzēriens tavai vasarai!
27.jūl
"Kāruma" sieriņus iespējams pārvērst gardā kūkā. Pat cept nevajadzēs!
21.jūl
Šis triks noderēs ikvienai mājsaimniecei gatavojot dažādus saldos ēdienus!
20.jūl
Kafijas kapsulas mēdz būt dārgas. Ja vēlaties ieekonomēt, bet tajā pat laikā baudīt karsti kūpošu kafiju, kas gatavota kafija automātā, izmēģiniet šo triku!
19.jūl
Triks, kā mājas apstākļos virtuves koka dēlīti atkal padarīt kā jaunu!
19.jūl
Lai pagatavotu ceptu kabaču uzkodas, nepieciešami vien kabači, milti, olas un sāls. Garšvielas - pēc katra paša gaumes.
17.jūl
Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.
16.jūl
Vasaras garša tavā glāzē! "AlkOutlet" aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili  ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbertu.
11.jūl
Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
10.jūl
Siltajās jūlija dienās, kad gribās baudīt visus vasaras priekus, virtuvē vienmēr būs aizķēries kāds arbūzs. Kā saka recepšu portāla “Lidl Virtuve” šefpavārs Uģis Veits, arbūzus var ne tikai ēst svaigus vai grilēt, bet tie ir arī lieliski veldzējošas sulas avoti.
8.jūl
Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš. Rezultāts – izdevīga un sātīga maltīte, ko baudīt kopā ar mīļoto cilvēku, kura klātbūtnē nav jākaunas sasmērēt rokas, kad chili con carne tiek servēta uz paštaisītām tortiljām.
6.jūl
Palutiniet sevi un savus mīļotos brīvdienās ar gardām, pufīgām amerikāņu stila pankūkām!
4.jūl
Viegls un vasarīgs ēdiens - draudzīgs gan maciņam, gan arī tievētājiem.