Māja

12.dec 2017
Zie­mas­svēt­ku gai­dī­ša­nas lai­kā pa­sau­le to­mēr kļūst īpa­ša – la­bā­ka, gai­šā­ka, at­vēr­tā­ka. Šo gai­du, ce­rī­bu, pie­do­ša­nas un mī­les­tī­bas lai­ku, kad kat­rā māj­vie­tā rod la­bes­tī­bu, pa­stip­ri­nā­ti tve­ram ar vi­sām ie­spē­ja­mām sa­jū­tām un ma­ņām, jo īpa­ši – ar ožu. Zie­mas­svēt­kiem glu­ži kā la­bam vī­nam ir sa­va, īpa­ša, smar­žu bu­ķe­te – mums kat­ram ci­tā­dāk sa­jū­ta­ma un tve­ra­ma, to­mēr kaut kā­dās lī­dzī­bās vie­no­jo­ša gan.
12.dec 2017
Vai Betlēmes zvaigzne ir pastāvējusi, vai arī tā ir tikai leģenda?
12.dec 2017
Dažiem Ziemassvētku dāvanu gādāšana gadu no gada ir pēdējā brīža rūpes, savukārt citiem tas ir meditatīvs process, kuram domas tiek veltītas krietnu laiku pirms pašiem svētkiem. Ja sevi pieskaiti pie otro cilvēku tipa, noteikti novērtē ne tikai sev īpaši pasniegtu dāvanu, bet par tādas sagādāšanu parūpējies arī pats. Kā ar praktiskiem paņēmieniem Ziemassvētku dāvanu padarīt personīgāku tās saņēmējam – skaidro Samsung kopā ar “Cherry picking Deco” radošo direktori un svētku sajūtu mednieci Līvu Vīganti.
12.dec 2017
Demogrāfisko situāciju apspriež Saeimā, televīzijā, nevalstiskās organizācijās un ķēķī. Ne viens vien seniors nopūšas, ka mazbērniņus jau laikam nesagaidīt, jo «jaunie», lai gan kas nu vairs par jauniešiem starp 30 un 40, par dzimtas turpināšanu nedomā, bet bioloģiskais pulkstenis tikšķ.
11.dec 2017
Svēt­kiem vien­mēr pie­stāv kar­sti dzē­rie­ni, kas rei­zē gan sil­da, gan maz­liet rei­bi­na. Malks kār­di­no­ši aro­mā­tis­ka karst­vī­na jau ir pār­bau­dī­ta zie­mas kar­sto dzē­rie­nu kla­si­ka.
11.dec 2017
Adventes laikā LMT Viedtelevīzija piedāvā video pamācību, kā radīt svētku noskaņu ar paša veidotiem Ziemassvētku rotājumiem.
11.dec 2017
Ziemassvētku smaržu mājās viegli var radīt ar dažādu šim laikam raksturīgo garšvielu – kanēļa, krustnagliņu, ingvera, safrāna, kardamona, vaniļas cukura izmantošanu dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu, karsto dzērienu un pat dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai, pieredzē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
11.dec 2017
Rudens un ziemas saaukstēšanās slimību apkarošanā ne vienmēr uzreiz vajadzīgas aptiekās nopērkamās antibiotikas. Pirms ķerties pie tik nopietniem medikamentiem, slimības sākumposmā ir vērts izmēģināt dabas dotos antibiotiķus. Viens no tādiem ir arī sarkanais sīpols. Kādos vēl gadījumos tas palīdz?
10.dec 2017
Apkures sezonā, jo sevišķi daudzdzīvokļu namos ar centrālapkuri, gaiss bieži ir pārāk sauss, un problēmu vēl vairāk saasina visuresošie televizori, datori, printeri, kopētāji un cita biroju tehnika, kas nav retums arī mājās.
10.dec 2017
Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās. Šis ir viens no biežāk izplatītajiem, neveselīgajiem ēšanas paradumiem, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai Tavam skolēnam turpmāk aizbildinājumi nebūtu vienīgā brokastu sastāvdaļa, Mamma Signe Meirāne iesaka piecas vienkāršas un īsā laikā pagatavojamas brokastu receptes, kas sniegs veiksmīgam rīta sākumam tik nepieciešamo uzturvielu devu.
10.dec 2017
Straujiem soļiem tuvojas gada gaidītāki svētki Ziemassvētki. Kamēr vieni steidz darināt vai iegādāties kārotās dāvanas, tikmēr citi sniedz padomus, kā oriģināli ietīt sarūpētās lietas.
10.dec 2017
Šokolāde ir viens no iecienītākajiem saldumiem ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā – tas ir unikāls konditorejas izstrādājums, kas radīts no kakao ar īpašu meistaru lietpratību. Šokolāde ir dabīgs saldums, kam piemīt vairākas unikālas īpašības, par kurām nereti nezinām vai tās līdz galam neizprotam. Latvijas zīmols “Laima”, kas apvieno visas valsts saldumu rūpniecības vēsturi, ir apkopojis interesantus faktus, kas būtu jāzina par šokolādi un tās īpašībām.
9.dec 2017
Zie­mā ik­vie­na sie­vie­te sāk uz­trauk­ties par sa­vām ro­kām, un tas gal­ve­no­kārt ir ādas un na­gu dēļ, jo auk­stu­ma ie­dar­bī­bā āda kļūst sau­sa un raup­ja, bet na­gi kļūst jū­ta­mi traus­lā­ki. Mā­ja ap­ko­po­ju­si des­mit pa­šus efek­tī­vā­kos pa­do­mus, kā zie­mas se­zo­nā ro­kas sa­gla­bāt ve­se­las, mai­gas un skais­tas.
8.dec 2017
Medus burka daudzos mājokļos glabājas skapī zāļu tiesai, ja nu gadītos saaukstēties. Un ar medu gribas panašķēties arī brīžos, kad veselība laba un dzīve skaista. Var nobaudīt kādu karotīti tāpat, nesteidzīgi izgaršojot. Tieši tā iesaka rīkoties medus lietpratēji, jo katram medus sviedumam ir atšķirīgas nianses, turklāt visvērtīgākais ir medus tieši savā dabiskajā veidā. Arī dažādiem ēdieniem medus piešķir īpašu garšu, un reizēm pietiek ar ļoti nelielu daudzumu, lai to sajustu.
8.dec 2017
Mājdzīvnieks nekādā gadījumā nav lieta, ko var vienkārši ņemt un uzdāvināt vai iegādāties tikai tāpēc, ka bērnu vai pašu pārņēmusi iegriba: nopirksim sunīti dēlam, lai tik daudz nesēž pie datora, vai uzdāvināsim omītei kaķi, lai viņai nebūtu vientuļi.
8.dec 2017
Katrs cilvēks kaut reizi dzīvē droši vien ir bijis greizsirdīgs.
8.dec 2017
Adventes laikā LMT Viedtelevīzija piedāvā video pamācību, kā radīt svētku noskaņu ar paša veidotiem Ziemassvētku rotājumiem, izmantojot dabā pieejamus materiālus.
8.dec 2017
Kārlis ir salauzis spilgti rozā parafīnu nelielos gabaliņos un ber to sveces formiņā. Viņš ir sajūsmā par sveces krāsu – tā būs koši rozā. Kārlis ir viens no Kustības par neatkarīgu dzīvi dienas centra jauniešiem, kurš ikdienā strādā arī sveču darbnīcā. Sveces gatavo jaunieši ar smagiem garīga rakstura traucējumiem, un kustības vadītāja Inga Šķestere saka: mēs nesam ziņu sabiedrībai, ka cilvēki ar smagiem traucējumiem var dot savu pienesumu. Sasildi Ziemassvētkos viesojas dienas aprūpes centrā, lai iepazītu sveču darināšanas meistarstiķi un iepazīstinātu lasītājus ar šeit topošajiem gaismas un siltuma nesējiem.
7.dec 2017
Lai labi garšo!
photo_camera
7.dec 2017
Žurnāls "Praktiskā Astroloģija" iesaka, kad vislabāk veikt skaistuma procedūras, bet kuras dienas nav tām labvēlīgas.