Virtuve

25.jan 2013
Daudziem iecienīta kļuvusi tītara gaļa, kas nopērkama visdažādākajos veidos.Tītara gaļa tāpat kā pārējo mājputnu gaļa satur olbaltumvielas, vitamīnus un minerālvielas.
21.jan 2013
Kartupeļu omlete jeb tortilja Spānijā ir viens tradicionālākajiem un zināmākajiem ikdienas ēdieniem, kam piemīt vairākas priekšrocības: to ātri un viegli pagatavot, nepieciešamie produkti parasti atrodami katrā mājā, gala rezultāts ļoti gards.
18.jan 2013
Reti kurš spētu atturēties, lai nepanašķotos ar saulē kaltētiem tomātiem, kaut arī šāds prieks nav lēts. Bet ir tā vērts!
14.jan 2013
„Māja” ciemojās pie viesmīlīgā Liepājas restorāna „Barons Bumbier`s” direktores Ilonas Aigares un šefpavāres Mārītes Abramenko. Sena teika stāsta par restorāna nosaukuma izcelšanos. Barons Bumbier`s ir cēlies no Vāczemes baroniem un bijis izslavēts ar savu diženo apetīti un pats arī šo to mācējis pagatavot. Barons godam ievērojis visas ēdienreizes. Pusdienās vienmēr bija deviņas, bet svinamajās dienās – 16 riktes. Pats arī diezgan labi mācēja pataisīt kādu našķi, bet nesmādēja arī saimei dodamo asinsdesu. Vienīgi jāēd bija pa kluso, lai neredz un kaimiņiem nepastāsta. Nu bet, kad ciemos iegriezās attālais radinieks barons fon Minhauzens, lustēties un ziņģes laist pavāriem vairs nebija laika, jo jau izsenis Vāczemes baroni izslavēti par to dižo apetīti.
14.jan 2013
Smalcinātas zaļā bazilika lapas, drupināti ciedru rieksti, ķiploks un kvalitatīva olīveļļa nav vienīgās un nemainīgās sastāvdaļas, no kurām iegūst pesto mērci, uzskata restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Visdažādāko garšaugu kombinācijas liekot kopā ar visādām piedevām un blenderī vai piestā visu pārvēršot krēmveida vai rupjākas konsistences masā, klasiskais, visiem zināmais pesto iegūst jaunas, garšas niansēm bagātas variācijas.
7.jan 2013
Aukstā laikā bieži vien gribas rokās paņemt karstu, aromātisku dzērienu un lēnām malkot, lai sasildītos. Un tāpēc šādi dzērieni patīk daudziem. Ziemā kafija biežāk tiek aizstāta ar veselīgu tēju.
6.jan 2013
Jebkuru parastu sviestmaizi iespējams padarīt neparastu.
24.dec 2012
Receptes piedāvā viesnīcas Light House Jurmala restorāna šefpavāre Inga Elkenrola
24.dec 2012
Pēc sena latviešu tautas ticējuma Ziemassvētkos jāliek galdā deviņi ēdieni. Arī piparkūkas, bietes, burkāni, skābēti kāposti, pelēkie zirņi, cūkas šņukurs. Tas viss no pašu izaudzētā un pagatavotā.
21.dec 2012
Pašu rokām radīti skaisti un garšīgi cepumi – gardumi ar īpašu pievienoto vērtību. Ja svētku galdā gribas saldumu dažādību, taču nav pārāk daudz naudas, lai iepirktos veikalā, ir jācep pašiem!
17.dec 2012
Katram gadalaikam ir savas garšvielas ar tām raksturīgo aromātu un lietojumu. Ziemā biežāk, nekā tas ir citos gadalaikos, ēdienu un dzērienu pagatavošanā izmanto kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu un kardamonu.
13.dec 2012
Bezpiedevu jeb tā saucamie baltie jogurti ir viens no lielākajiem cilvēka organismam nepieciešamo pienskābo baktēriju avotiem, turklāt tie satur arī visus pienā atrodamos vitamīnus un minerālvielas, kas nepieciešami organisma aizsargspēju uzlabošanai. Pieminēšanas vērts dabisko jogurtu trumpis ir zemais tauku saturs, kā dēļ ir vērts iekļaut produktu ikdienas ēdienkartē, nebaidoties par holesterīna līmeni un figūras draudiem. Lai izzinātu bezpiedevu jogurtu uzturvērtību un iepazītos ar tā plašajām izmantošanas iespējām, saruna ar produktu attīstības tehnoloģi Inesi Ladusāni, uztura speciālisti Lizeti Mālderi un gatavošanas entuziasti Zani Kilbloku.
10.dec 2012
Ikdienas ēdienkarti, izvēloties otro ēdienu, gaļu un salātus, visbiežāk mēdzam papildināt ar kartupeļiem, griķiem, makaroniem vai rīsiem. Der atcerēties, ka no rīsiem var pagatavot visdažādākos ēdienus, izvēloties tos ne vien otrajam ēdienam, bet arī salātiem, putrām, saldajiem, risoto un daudziem tik iecienītajiem suši.
4.dec 2012
Pagatavot kaut ko garšīgu kopā ar bērniem – tā ir mīļa, absolūti atbalstāma un vienlaikus arī mazliet riskanta iecere. Kopīga rosīšanās virtuvē var satuvināt paaudzes, bet var arī beigties ar konfliktu.
photo_camera
16.nov 2012
Novembris ir laiks, kuru vairāk nekā jebkuru citu gada mēnesi caurstrāvo patriotisms, melanholiska piederības izjūta un sarkanbaltsarkanā iekļaušana mīļos, ikdienišķos niekos.
14.nov 2012
Ja vien cilvēks neuzskata, ka pīrāgos jābūt tikai un vienīgi gaļai, tad doma par kāpostu pīrāgu viņam varētu patikt.
9.nov 2012
Makaronu izstrādājumu veikalu plauktos ir bezgala daudz, tie ir ar dažādu formu. Šodien piedāvājumā ir makaroni, ko ražo no rupja maluma miltiem un kuros ir daudz balastvielu.
7.nov 2012
Pie salātiem vai gaļas esam pieraduši izvēlēties piedevas – kartupeļus, rīsus, griķus vai makaronus. Pirmajā mirklī var šķist, ka piedevas ir kaut kas nenozīmīgs un mazsvarīgs, taču arī tās ir svarīga un īpaša maltītes sastāvdaļa.
31.okt 2012
Ēdiens bez mērces bieži vien zaudē daļu no savas garšas vērtības. Ne velti mērču gatavotājiem pavāru saimē piešķir īpašu statusu. Protams, mērces nereti asociējas ar padomju laika raksturīgo tumīgu miltu un krējuma vai piena kombināciju, ko pasniedza kā piedevu pie otrā ēdiena.
22.okt 2012
«Kādu medījumu vīrs atnes mājās, no tā arī gatavoju. Neko nesamāksloju. Un manai ģimenei vislabāk arī patīk vienkāršs un latvisks ēdiens – kartupeļi, gaļa, dārzenīši,» atklāj šarmantā TV raidījumu vadītāja un divu dēlu – Martina (9) un Niklāva Toma (1) – mamma Jana Duļevska.
20.okt 2012
Augļi jebkurā gadalaikā ieņem nozīmīgu vietu ēdienkartē, jo tie ir ne vien garšīgi, saldi, bet bagāti ar vitamīniem, organiskajām skābēm, pektīnvielām, minerālvielām, šķiedrvielām un citām vērtīgām lietām. Tajos ir ogļhidrāti, kas viegli pārstrādājas.
photo_camera
16.okt 2012
Oktobris rosina iekurināt cepeškrāsni, lai siltā un mājīgā gaisotnē ceptu ābolmaizes, ābolus mīklā, ābolkūkas un citus gardumus. Viens no tādiem ir strūdele. Ja ir laiks un patika, var pašrocīgi gatavot gan mīklu, gan pildījumu, ja laika trūkst un pārliecības par savu varēšanu, var izmantot arī gatavu kārtaino bezrauga mīklu.