Sabiedrības informēšanas kampaņai par eiro ieviešanu Latvijā ir paredzēts viens eiro (70 santīmi) uz iedzīvotāju, līdz ar to Latvijā komunikācijas budžets šim mērķim ir 1,4 miljoni latu, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.
Latvijas sabiedrības atbalsts pārejai no latiem uz eiro sasniedzis rekordzemu līmeni un patlaban šādu soli atbalstītu vien 15% iedzīvotāju, liecina pētījumu centra SKDS aprīlī veiktā aptauja.
Vairāk nekā puse (55%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nepiekrīt apgalvojumam, ka Latvijai pēc iespējas ātrāk būtu jāpievienojas eirozonai (26% - noteikti nepiekrīt; 29% - drīzāk nepiekrīt). To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.
Par cietā lata politiku, eiro nākotni, inflācijas ierobežošanas instrumentiem Neatkarīgās intervija ar Latvijas Bankas (LB) prezidentu Ilmāru Rimšēviču.
Saruna ar ekonomistu, aktīvu partijas Vienotība biedru Gati Kokinu par Latvijas ekonomisko politiku un nepieciešamajiem soļiem, lai panāktu Nacionālajā attīstības plānā deklarēto ekonomisko izrāvienu.
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs vakar publiski aicināja Valda Dombrovska valdību vismaz uz laiku atteikties no tās politikas pamata – no nepārtrauktas nodokļu celšanas.
Šodien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dodas uz Briseli, lai piedalītos Eiropadomē, kur galvenokārt tiks spriests par ekonomisko situāciju Eiropā un vienotajiem principiem, pēc kuriem suverēnajām valstīm turpmāk būs jāveido savi budžeti.
Eiro zonas valstu finanšu ministri otrdienas vakarā atlika lēmuma pieņemšanu par jaunas starptautiskā aizdevuma daļas piešķiršanu Grieķijai 130 miljardu eiro (91,4 miljardu latu) apmērā, jo Grieķija nav izpildījusi nosacījumus tās saņemšanai.
iropas Parlamenta (EP) politisko grupu nacionālo delegāciju vadītāji no dalībvalstīm, kuras apņēmušās ieviest eiro, nosūtījuši vēstuli Eiropas Savienības (ES) prezidentam Hermanim van Rompejam (Herman van Rompuy), iebilstot pret līdzšinējo Fiskālā pakta redakciju, kuru plānots apspriest un pieņemt gaidāmajā ES samitā 30.janvārī. Vēstuli parakstījis arī Eiropas Parlamenta lielākās politiskās grupas ETP Latvijas delegācijas vadītājs Krišjānis Kariņš (Vienotība).
Par vienu no eirozonas finanšu krīzes avotiem Starptautiskā darba organizācija (SDO) ir nosaukusi Vācijas ekonomikas politiku, ko valsts īsteno pēdējo divdesmit gadu laikā, teikts SDO gadskārtējā apskatā par Nodarbinātības tendencēm pasaulē.
Lai gan, pārdodot eiro obligācijas, Polija un Slovākija šonedēļ nopelnīja 1,75 miljardus eiro (aptuveni 1,22 miljardus latu), Reuters aptaujātie eksperti iesaka Latvijai un citām Centrālās un Austrumeiropas valstīm padomāt par iespēju izlaist obligācijas dolāros.
Latvijas ārpolitikā 2012.gads būs Eiropas Savienības (ES) gads, kolēģus valdībā iepazīstinot ar ārpolitikas ziņojumu, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
No Polijas pārņemot Eiropas Savienības prezidentūru, Dānija solījusies tuvākā pusgada laikā darīt visu, lai ES 27 dalībvalstis kļūtu vienotākas, – pirmām kārtām tas attiecas uz bloka finansiālo problēmu risināšanu.