Ieviešam eiro

3.jan 2012
No Polijas pārņemot Eiropas Savienības prezidentūru, Dānija solījusies tuvākā pusgada laikā darīt visu, lai ES 27 dalībvalstis kļūtu vienotākas, – pirmām kārtām tas attiecas uz bloka finansiālo problēmu risināšanu.
1.jan 2012
1.janvārī aprit desmit gadi kopš eiro laišanas oficiālā apgrozībā monētu un banknošu veidā.
27.dec 2011
Ilgstošā krīze eirozonā un patērētāju zemais pārliecības līmenis rada riskus Lielbritānijai nonākt atkārtotā recesijas periodā, otrdien brīdina Lielbritānijas Sabiedriskās politikas pētījumu institūts (IPPR).
19.dec 2011
Intervija ar Eiropas Parlamenta deputātu Robertu Zīli (Nacionālā apvienība), Eiropas Konservatīvo un reformistu politiskās grupas prezidija locekli.
12.dec 2011
Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona veto, ar kuru tika bloķēta iecere veikt izmaiņas Eiropas Savienības (ES) līgumā, Eiropas politiķi ir kritizējuši, turpretim Lielbritānijā viņa rīcība ir izraisījusi divējādas noskaņas.
9.dec 2011
Komentējot iekšzemes kopprodukta pieaugumu šā gada trešajā ceturksnī, finanšu ministrs Andris Vilks norāda: "Ekonomikas izaugsme šā gada trešajā ceturksnī ir straujākā kopš 2007.gada, un pirmo reizi sāk tuvināties pirmskrīzes pieauguma tempiem. Jāatzīmē, ka izaugsme trešajā ceturksnī ir izrādījusies spēcīgāka nekā iepriekš prognozēts, un IKP pieaugums 2011.gadam kopumā, visticamāk, būs labāks nekā šobrīd prognozēts - aptuveni5% līmenī. Tomēr pēdējos mēnešos novērotā ārējās vides pasliktināšanās liek būt ļoti piesardzīgiem par izaugsmes perspektīvām 2012.gadā."
8.dec 2011
Šodien, 8.decembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis devies uz Briseli, lai piedalītos Eiropadomes sanāksmē. Galvenās diskusijas Eiropadomē būs veltītas eirozonas stiprināšanas pasākumiem.
8.dec 2011
Eiropas Centrālās bankas vadība plāno sapulcēties uz sanāksmi jautājumā par procentu likmēm, lai apspriestu finanšu krīzes pārvarēšanu eirozonā.
8.dec 2011
Ja Eiropas Savienība (ES) vēlas saglabāt vienotu valūtu, nav cita ceļa, kā ieviest lielāku fiskālo kontroli pār eirozonas un visas savienības dalībvalstīm. Cita ceļa nav, ir pārliecināti ekonomisti.
8.dec 2011
Eiropas Savienības (ES) līderu samitā 8.–9. decembrī Eiropas līderi piedāvās izmaiņas ES un eiro zonas dibināšanas dokumentos, lai stiprinātu reģiona ekonomisko vadību un finanšu disciplīnu.
7.dec 2011
Eirozonas valstis ir iekļuvušas savdabīgā slazdā. Vēsturiski eiro ieviešana tika pasniegta kā brīnumlīdzeklis, kā instruments, kas veicinās visas Eiropas iedzīvotāju labklājību. Sākumā tā arī bija.
5.dec 2011
Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Vācijas kanclere Angela Merkele ir apņēmušies vienoties par nepieciešamajiem soļiem, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti Eiropā. Abi politiķi sanāksmes laikā šodien plāno vienoties par neatliekamajām reformām Eiropas Savienībā.
28.nov 2011
Latvijā tikai 17% iedzīvotāju uzskata ekonomikas krīzi par draudu valsts iekšējai drošībai, kas ir zemākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, liecina nule publicētā "Eurobarometer" aptauja, kuru jūnijā pēc Eiropas Komisijas Iekšlietu ģenerāldirektorāta pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "TNS Opinion".
26.nov 2011
Francija, Vācija un Itālija ir gatavas veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu eiro stabilitāti, atzinis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī. Parīze un Berlīne tuvākajās dienās iesniegs kopīgus priekšlikumus Eiropas Savienības reformēšanai.
15.nov 2011
Politiķi šobrīd cenšas atgūt kontroli pār krīzi, un lai arī lielākie draudi šobrīd koncentrēti tieši eirozonā, tie var izplesties pa visu pasauli, norāda Vācijas kancleres Angelas Merkeles padomniece ekonomikas jautājumos Beatrise di Mauro.
15.nov 2011
Situācija ir tik reāla kā nekad, lai 2013.gada vasarā Latvija saņemtu uzaicinājumu pievienoties eiro zonai, otrdien žurnālistiem teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
14.nov 2011
Eirozonas sabrukums izraisītu satricinājumu visā pasaulē, mainītu ģeopolitiskā spēka samērus un izraisītu, iespējams, pat būtisku nākotnes priekšstatu pārvērtēšanu, uzskata aģentūras Reuters aptaujātie eksperti.
11.nov 2011
Vācija un Francija ir iesaistījušās intensīvās sarunās par atsevišķu eirozonas valstu grupas ciešāku integrāciju, lai tādējādi labāk nodrošinātos pret citu eirozonas valstu ekonomiskās un politiskās nestabilitātes radītajiem draudiem visai eirozonai.
4.nov 2011
„Ja mēs runājam par pāreju uz citu valūtu, tad es tiešām domāju, ka šobrīd tos cilvēkus – valsts vadītājus, kas runā par pāreju uz eiro, atvainojos, es viņus nevaru nosaukt par garīgi veseliem,” uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
1.nov 2011
Otrdien, 1. novembrī, Ministru kabinets (MK), skatot Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto indikatīvo aprēķinu par Eiropas vienotās valūtas ieviešanas izmaksām 2013. un 2014. gadā, akceptēja, ka uz valsts budžetu attiecināmās eiro ieviešanas izmaksas no 2013. līdz 2014. gadam ir 8,7 miljoni latu.