RECEPTE: Tako ar garnelēm un laima mērci

© Pixabay.com

Viegla krējuma mērce ar laimu piešķirs gardajai uzkodai ar jūras veltēm un dārzeņiem vēl svaigāku un pikantāku garšu.

Sastāvdaļas

mērcei

  • 1 laims
  • 75 g krējuma
  • 75 g majonēzes
  • Asa mērce pēc garšas
  • ¾ tējkarotes malta kaltēta ķiploka

tako

  • 1 daiviņa ķiploka
  • 450 g garneļu
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Malti Kajēnas pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 200 g sarkano kāpostu
  • 1 avokado
  • Puse sarkanā sīpola
  • 100 g siera
  • Nedaudz kinzas

6-8 tortiljas

Pagatavošana

1․ Izspiež laima sulu. Sajauc ar krējumu, majonēzi, aso mērci un maltajiem ķiplokiem.

2․ Svaigo ķiploku sīki sagriež. Garneles notīra, nosusina papīra dvielī un sajauc ar ķiploku, sāli un garšvielām.

3․ Uz pannas sakarsē olīveļļu. Apcep garneles 3-4 minūtes uz lielas uguns.

4․ Kāpostus sīki sagriež. Avokado sagriež kubiņos, sīpolus - plānos pusgredzenos. Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Kinzu sakapā.

5․ Tortiljas sasilda uz sausas pannas un saloka uz pusēm. Pilda ar kāpostiem, avokado, sīpoliem, garnelēm, kinzu un sieru. Pārlej ar mērci.

IZMĒĢINI ARĪ GARDU TAKO ZUPIŅU AR MALTO GAĻU

Virtuvē

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka gardu, veselīgu un sātīgu recepti - spageti ar ķirbju mērci! Mērces sastāvā ir ķirbja biezenis kam ir neitrāla garša, bet laba pievienotā vērtība, jo tas satur A, C, E, K, B6 vitamīnus, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi un šķīstošās šķiedrvielas. Mocarellas siers un prošuto, savukārt, ir izcils pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, bet spageti satur “lēnos” ogļhidrātus, B grupas vitamīnus un šķiedrvielas. Ja šim ēdienam klāt baudīsiet arī dārzeņu salātus, maltīte būs vēl pilnvērtīgāka.