Ina Zelča / Autori

photo_camera
18.sep 2015
Bez sulīgajiem, saldenajiem un aromātiskajiem tomātiem ēdienkarte nav iedomājama. Tie ir vieni no populārākajiem dārzeņiem. Veikalu plauktos šos sarkanos (un ne tikai! ) dārzeņus var atrast augu gadu, taču salīdzināt, kā tie garšo tagad, rudenī, un ziemas mēnešos, nav vērts, jo atšķirība ir milzīga. Ko tikai nevar pagatavot no tomātiem – salātus, zupas, pastas, savā sulā, konservēt, papildināt sacepumus un sautējumus un ēst svaigus, tikko norautus no ķekara siltumnīcā.
15.sep 2015
Teniss ir viens no pasaulē iecienītākajiem individuālajiem sporta veidiem. Tā priekšrocība – var spēlēt jebkurā vecumā, lai uzturētu labu veselību. Latvijā jau vairākus gadus spraigas aktivitātes vērojamas senioru tenisā, apliecinot tā pieaugošo popularitāti.
12.sep 2015
Jūrmalnieki Vineta un Valdis Jaunalkšņi savu skaisto piemājas apkārtni iekopuši pamazām apmēram 24 gadu laikā, to pārveidojot un papildinot katru gadu ar kaut ko jaunu. Sakoptā sēta vairākkārt atzinīgi novērtēta konkursos un ierindojusies skaistāko Jūrmalas īpašumu pulkā.
photo_camera
11.sep 2015
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.
9.sep 2015
Kafejnīcas - restorāna Rocket Bean Roastery šefpavārs Artūrs Taškāns ir uzkrājis pavāra pieredzi, jo šajā profesijā nostrādājis 12 gadus, un, kā pats atzīst, izveidojis savu rokrakstu. «Sapratu, kādus produktus, ar kuriem esmu iepazinies, vislabāk izmantot, gatavojot ēst. No tiem izveidojusies produktu palete un mans skatījums, kā tos savienot kopā,» atzīst Artūrs Taškāns, kurš ir arī Pavāru kluba valdes loceklis.
4.sep 2015
Ideja atslodzes dienai. Līdzīgi kā vairums diētu, arī atslodzes dienas balstītas uz mazāku kaloriju daudzumu patērēšanu nekā ikdienā.
photo_camera
4.sep 2015
Dzeltenas, zilas, sarkanas, saldas un ne tik saldas, lielākas un mazākas formas augļi... Šādas plūmes ik gadu ir galdā vasaras beigās. Zinātniski pierādīts, ka tieši plūmēs vitamīnu un minerālvielu sastāvs ir krietni bagātīgāks nekā vairumā citu augļu.
28.aug 2015
Par baklažānu vērtīgajām īpašībām, to daudzveidīgo izmantojumu varētu runāt gari, un vasarā neparasto dārzeņu mīļotāji šo tumši violeto dārzeni ceļ galdā visdažādākajās variācijās. Tagad ir īstais baklažānu laiks – cepti, ar pildījumu, kā marinēta uzkoda, arī kopā ar citiem dārzeņiem tie spēj sagādāt labas garšas svētkus.
24.aug 2015
«Ilgu laiku mēģināju aizbēgt no mūzikas, taču situācijas mani vilka atpakaļ uz skatuvi. Un tad vienā brīdī sapratu, ka tā laikam ir jābūt. Pietiek bēgt,» saka dziedātāja Ginta Krievkalna.
22.aug 2015
Ideja vienai atslodzes dienai
21.aug 2015
Pieļauju, ka, izdzirdot vārdu «tapenāde», kāds arī paraustīs plecus – kas tā tāda ir?
19.aug 2015
Rīdziniece Elīna Peiseniece, būdama viesskolnieces statusā, devās uz gadu ilgām mācībām Vācijā. Iegūta jauna pieredze, daudz draugu, pavēries plašāks redzesloks, un pati pilnveidojusies kā personība.
16.aug 2015
Ideja maltītei!
15.aug 2015
Vasarā ik gadu ar nepacietību gaidām to mirkli, kad varēsim mieloties ar jaunajiem kartupeļiem, kas papildināti ar dillēm, sviestu, biezpienu vai svaigiem salātiem. Jaunajiem kartupeļiem raksturīga priekšrocība, ka nav obligāti jāmizo, jo tiem ir plāna un maiga miziņa, atliek tos tikai rūpīgi nomazgāt vai mizu nokasīt ar nazi, un var nodoties dažādu recepšu eksperimentiem. Vienīgais trūkums – tas ir sezonāls produkts, un sezona diemžēl ir pavisam īsa.
photo_camera
14.aug 2015
Ķiplokus pierasts izmantot daudzveidīgi, tie ir populāri un aug praktiski jebkurā dārzā, bet to zaļos stiebrus un ziedus jeb ziedkātus izmanto retāk. Izskaidrojums – sezona parasti ilgst tikai apmēram divas nedēļas, kad tie ir maigi un sulīgi. Taču čaklākās saimnieces mēdz tos iemarinēt, pagatavot salātus, biezzupu, pastu vai kādu mērci. Ķiploka augšanas procesā tā zaļajiem stiebriem piedēvētas tādas pašas īpašības kā ķiplokam.
11.aug 2015
Brīvmākslinieku Lilijas un Edgara Liporu ģimene lieliski pārzina un izjūt, ko nozīmē kustības māksla, būt uz skatuves un ļauties burvīgās radošās pasaules valdzinājumam. Viņi saprotas no pusvārda un kustības. Lilija ir horeogrāfe, bet Edgars – leļļu teātra aktieris, vīru folkloras kopas Vilki līderis. Ir projekti, kuros viņi darbojas kopā.
31.jūl 2015
Atslodzes diena ir lietderīga visiem
19.jūl 2015
Marina Ancāne (35 gadi) nolēma pieteikties pārvērtībām un izmantot doto iespēju.
13.jūl 2015
«Ir izveidojies tāds priekšstats, ka teātra kritiķi ir caurkrituši vai nerealizējušies aktieri. Es patiešām nekad neesmu vēlējusies būt aktrise. Laikam jau bērnībā biju pietiekami paškritiska, lai saprastu, ka tāda talanta man nav,» pārliecinoši saka pieredzējusī teātra kritiķe un Neatkarīgās žurnāliste Līvija Dūmiņa.
11.jūl 2015
Antru Kolonovu (40 gadu) nolēma iepriecināt viņas meita Sintija, piesakot mammu pārvērtībām.