LifeHacks.lv / Autori

14.jun
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
13.jun
Parūpējies par savām pēdiņām. Pagatavo skurbi, kas padarīs pēdas ļoti maigas!
13.jun
Krustnagliņas ir miršu dzimtas mūžzaļā nagliņkoka kaltētie ziedu pumpuri. Šo garšvielu bieži izmanto kulinārijā. Krustnagliņas ne tikai spēj uzlabot ēdienu un dzērienu garšu, aromātu, bet ir arī ļoti labas veselībai. 
12.jun
Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
12.jun
Netici mītiem, bet zini patiesību! Populārākie ādas kopšanas mīti, kuriem nav vērts ticēt!
11.jun
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.
11.jun
Daudzi cilvēki nespēj iedomāties savu ikdienu bez karsti kūpošas kafijas tases. Ja arī tev garšo kafija, tad šie fakti tevi varētu interesēt! Uzzini ko jaunu par kafiju!
10.jun
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
10.jun
Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. SIA “Eco Baltia vide” speciālisti un Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas eksperte Rūta Bendere dalās padomos, kas palīdzēs izvairīties no smakām, šķirojot bioloģiskos atkritumu.
9.jun
Pagatavojiet mājās aromātisku, mitrinošu kokosriekstu šampūnu no trīs sastāvdaļām.
9.jun
Pēdējās desmitgadēs diskusija par veselīgu uzturu un tā lomu cilvēka veselības un labsajūtas nodrošināšanā kļuvusi īpaši aktuāla. Tomēr par spīti zinātnieku, uztura speciālistu, mediķu un citu ekspertu vienprātībai jautājumā par to, ka veselīgs uzturs viennozīmīgi labvēlīgi ietekmē cilvēka pašsajūtu un veselību, viedokļi par to, kuri produkti ir veselīgi, bet kuri – nē, atšķiras. Kafija, kartupeļi, maize, makaroni, sarkanā gaļa, cukurs un sāls – tie ir tikai daži produkti, kuri nereti automātiski tiek ievietoti kategorijā “neveselīgs”. Cik tas ir pamatoti, skaidro sertificēta uztura speciāliste, “Narvesen” eksperte Lizete Puga.
8.jun
Ja arī jums mājās nav īsti kur likt mitro lietussargu, izmēģiniet šo vienkaršo triku. Lietussarga žāvētājs - puķu laistītājs!
8.jun
Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!
7.jun
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
7.jun
Vasarā daudziem ne reizi vien izdodas apdegt saulē. Saulē var apdegt ne tikai tie, kas devušies mērķtiecīgi sauļoties, bet arī vienkārši uzturoties brīvā dabā, neizmantojot saules aizsarglīdzekļus. Ja arī jums šovasar iznāks apdegt, ņemiet vērā šīs tautas metodes, kā dziedēt apdegumus!
6.jun
Pēkšņa panikas lēkme var pārsteigt, izbiedēt un likt piedzīvot ārkārtīgi nepatīkamas sajūtas, turklāt tā var sākties jebkurā vietā un laikā. Reiz piedzīvota, tā bieži vien neaizmirstas un rada bailes ko tādu sajust atkārtoti.
5.jun
Piens un piena produkti ir viena no svarīgākajām produktu grupām, kas pēc Veselības ministrijas rekomendācijām būtu jāiekļauj bērnu un pieaugušo uzturā katru dienu. Rimi bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro piena produktu ietekmi uz veselību, kā arī atklāj, vai pēdējos gados izskanējušiem negatīvajiem viedokļiem par piena produktiem ir pamatojums.
5.jun
Labs un kvalitatīvs, pietiekami ilgs miegs ir svarīgs, lai mūsu organisms atjaunotos un prāts atpūstos. Ja esam slikti gulējuši, tas noteikti ietekmēs mūsu nākamās dienas pašsajūtu. Eksperti norāda, ka, ievērojot šos paradumus, ir garantēts, ka izgulēsieties labi.
4.jun
Kāds vīrietis sociālajā medijā "TikTok" atklājis noslēpumu, kā ilgāk noturēt smaržu un pēcskūšanās līdzekļa aromātu, lai tas tik ātri neizplēnētu, bet jūs smaržotu stundām ilgi.
4.jun
Mēs citu acīs vēlamies izskatīties labi un satriecoši. Tomēr reizēm mūsu centība var ciest neveiksmi. Eksperti nosauc sešas lietas, kuras nevajadzētu pirkt, lai citu acīs neizskatītos nabadzīgi.
3.jun
Ja ciemos uz kafiju gaidāma draudzene, plānoti nelieli ģimenes svētki, vai tieši otrādi – ar kaut ko saldu nepieciešams remdēt skumjas, tad kruasānu pudiņš ir lieliska alternatīva rabarbermaizei vai siera kūkai. Kruasānu pudiņš ir viegli un ātri pagatavojams. Lielākā daļa tam nepieciešamo produktu parasti jau būs atrodami virtuvē.
3.jun
Ir sācies laiks, kad teju ikviens, kam ir tāda iespēja, sēj, stāda, ravē, laista utt. Tā ir iespēja ne tikai parūpēties par skaistu teritoriju pie mājas, bet arī vēlāk nodrošināt sev un ģimenei veselīgus un gardus pašu audzētus augļus, ogas un dārzeņus.