Vai zināji? Perfektas olas jāvāra 32 minūtes

Materiālu inženieri Itālijā ir izstrādājuši labāku veidu, kā vienmērīgi pagatavot olu, lai dzeltenums iegūtu patīkamu krēmveida konsistenci un baltums nebūtu pārāk ūdeņains. Meklējot labāko metodi, zinātnieki izmantoja 300 vistu olas.

Taču zinātnieku metodei ir viens būtisks trūkums: lai iegūtu perfekti vārītu olu, tai jāvelta 32 minūtes. Šajā gadījumā jums būs ne tikai jāgaida, bet arī jāveic vairākas darbības, raksta Dailymail.

Būs nepieciešams verdošs ūdens un auksts ūdens. Olu vispirms jāieliek verdošā ūdenī un pēc divām minūtēm aukstā ūdenī arī uz divām minūtēm. Darbība jāveic 32 minūšu garumā.

Pēc autoru domām, šī gatavošanas metode saglabā vairāk barības vielu nekā tradicionālās metodes.

Svarīgākais