Uzlabojiet mājās gatavotas picas mīklu tikai ar vienu darbību

© Foto: pixabay.com

Ja gatavojat picu mājās, ir daudz veidu, kā mainīt mīklu, sākot no rauga nomaiņas pret cepamo pulveri, lai izveidotu plānu, krekerim līdzīgu garozu, līdz picas garozas pagatavošanai, izmantojot kaut ko negaidītāku, piemēram, konservētu tunci vai vistas gaļu par pamatu.

Tomēr standarta stila rauga picas mīklai, lai iegūtu labāku garozu, nav nepieciešamas nekādas pievienotas sastāvdaļas vai neparastas apmaiņas, bet gan jāveic tikai viena darbība. Mīklas atpūtināšana ievērojami uzlabo picu, raksta thetakeout.com.

Atpūta nodrošina mīklai iespēju atpūsties, mīkstinot tekstūru un atvieglojot stiepšanu. Ikreiz, kad mīklai ir iespēja atpūsties, uzlabojas lipekļa struktūra, taču mīklai bez lipekļa parasti ir nepieciešams ilgāks atpūtas periods, lai izveidotu struktūru.

Kad un kā atpūtināt picas mīklu

Foto: pixabay.com

Pavāre Nikola Bīna no Hjūstonas mini ķēdes Pizaro's Pizza Napoletana norāda, ka mīklas atpūtināšana var notikt jebkurā laikā pēc sastāvdaļu sajaukšanas, taču, pēc viņas domām, "atpūta pirms stiepšanas ir pats labākais." Viņa arī atzīmē, ka optimālā temperatūra mīklas atpūtināšanai ir no 20 -210 C.

Laiks, cik ilgi mīklai jāatpūšas, var atšķirties atkarībā no tā, kad plānojat gatavot picu. Bīna saka, ka atpūtas periods var būt pat 10 līdz 20 minūtes. Ja negatavosiet picu uzreiz, varat ietīt mīklu plastmasā un ievietot ledusskapī līdz pat trim dienām.

Foto: pixabay.com

Picas mīklu var arī sasaldēt vēlākai lietošanai. Tomēr abos gadījumos būs jāļauj atdzesētai mīklai vēlreiz uzrūgt, kas var aizņemt vairāk nekā stundu, papildus tam laikam, kas nepieciešams, lai tā atkausētu, ja tā ir sasalusi.

Lai gan piedevas bieži iegūst picu pasaulē noteicošo, tomēr jebkurš labs pīrāgs sākas ar labi atpūtinātu mīklu.

Dzīvesstils

Tiek uzskatīts, ka katrai zodiaka zīmei ir savi talismani, kas piesaista veiksmi, mīlestību un labklājību. Augi ir viens no šiem simboliem, taču ne visi zina, kuri ziedi nes laimi.

Svarīgākais