Dzīvojam skaisti

9.dec 2024
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
9.dec 2024
Tā notiek ar daudziem no mums: iekožat kaut ko pikantu, domājot, ka varēsiet izturēt dedzinošo sajūtu, bet uzreiz to nožēlojat. Varbūt tas ir indiešu ēdiens, ko, pasūtot, pārliecinoši pieprasījāt “asu”. Varbūt tā ir salsa, kas pagatavota ar asu mērci, kas ir pikantāka par parasto Tabasco. Lai arī kas tas būtu, ir nepieciešams atvieglojums no “degošās” mutes - cik drīz vien iespējams, raksta HuffPost.
8.dec 2024
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ​​ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
8.dec 2024
Pazīstamā uzņēmēja un grāmatu izdevēja Vija Kilbloka izveidojusi  “Veselības tievētāju” grupa “Facebook”, lai motivētu visus sekotājus ar rūpību attiekties pret savu ķermeni, iedvesmotos meklēt aizvien jaunu informāciju grāmatās, dalītos pieredzē un sniegtu savstarpēju atbalstu.
7.dec 2024
Sīpoli var palikt svaigi diezgan ilgu laiku, taču, uzglabājot to nepareizā vietā, tie var vai nu sabojāt blakus esošos produktus, vai arī paši ātri sapelēt, raksta “express.co.uk”.
7.dec 2024
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.
6.dec 2024
Deserts svētku galdam tiem, kas ievēro diētu arī svētkos. Kā pagatavot tartes ar biezpiena krēmu, augļiem, ogām un riekstiem, kas ir garšīga un nekaitē figūrai.
6.dec 2024
Tuvojoties gada nogales svētkiem, viena no neatņemām svētku galda sastāvdaļām ir dažādi salāti, kuru receptē nereti sastopami konservēti zaļie zirnīši un kukurūza. Kā uzglabāt konservētus zirņus, kukurūzu, pupiņas un turku zirņus, ja bundža ir atvērta, tomēr viss tās saturs nav izlietots? Ar padomiem dalās “postimees.ee”.
6.dec 2024
Kā tas nākas, ka zilo pelējumu, kas piešķir zilajam sieram nosaukumu, mēs varam droši ēst? Jūs esat vakariņu ballītē un tikko esat paskatījies uz siera plati. Kad paņemat pirmo burvīgo gorgonzolas kumosu, var rasties jautājums: kāpēc ir droši ēst šo sapelējušo ēdienu, ja daudzi pelējumi var radīt slimības?
5.dec 2024
Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.
5.dec 2024
Lielākajā daļā ģimeņu piparkūkas mīklu Ziemassvētku laikā pērk veikalā, jo domā, ka pašam uztaisīt mīklu ir sarežģīti un ķēpīgi.
4.dec 2024
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
4.dec 2024
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
3.dec 2024
Ir laika starpība starp brīdi, kad esat ēdis pietiekami, lai remdētu izsalkumu, un brīdi, kad smadzenes patiešām saprot, ka esat paēdis. Kāpēc? Smadzenēm ir vajadzīgs brīdis, lai saprastu, ka esat paēdis, un tas nozīmē, ka  sniedzaties  pēc pēdējās maizītes vēl pēc tam, kad izsalkums jau remdējies.
3.dec 2024
Filtrētā kafija un espress ir veselīgākie kafijas veidi. Par to raksta Daily Mail, atsaucoties uz zinātnieku pētījumiem. Filtrētā kafija, kas pagatavota, izlaižot maltas pupiņas caur papīra vai sieta filtru, samazina artēriju slimību risku, kas ir visizplatītākais sirdslēkmes cēlonis.
3.dec 2024
Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.
2.dec 2024
Pirmkārt pastāv parastās majonēzes mazkaloriju versijas. Tas ir vienkāršākais veids, kā kontrolēt kalorijas. Tomēr veselīgāka alternatīva lielveikalu majonēzei ir mājās gatavota versija. To pagatavot nav grūti, jo īpaši tāpēc, ka var kontrolēt pievienotās sāls daudzumu.
2.dec 2024
Vai tā ir taisnība, ka pasaule griežas, pateicoties kafijai? Iespējams, tas būtu pārāk pārspīlēts apgalvojums, taču tajā ir arī daļa patiesības. Kafija, kas ir vispopulārākais dzēriens, ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa daudzu cilvēku dzīvē.
1.dec 2024
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
30.nov 2024
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
29.nov 2024
Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
28.nov 2024
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.