Dzīvojam skaisti

7.jun
“Ikviens vismaz kādu reizi dzīvē ir prātojis, vai etiķete, uz kuras ir rakstīts “pilngraudi”, “daudzgraudi” un “dabīgi”, atbilst patiesībai. Turklāt mūsdienās, kad veikalu plaukti ir raibāki par raibu, ir viegli apjukt,” raksta extension.usu.edu.
7.jun
Karstā laikā un sākoties atvaļinājumiem biežāk dodamies pie dabas un ūdeņiem, noklājam segu un baudām gardu ēdienu kopā ar draugiem un ģimeni.
7.jun
Vīna un siera harmoniskas kombinācijas tēma ir daudz apspriesta. Nepareiza izvēle var izkropļot abu produktu garšu un samazināt maltītes baudījumu. Kā nepieļaut kļūdas šajā delikātajā lietā?
6.jun
Igauniju no trim pusēm ieskauj jūra un kurā ir vairāk nekā pusotrs tūkstotis salu. Ik gadu Baltijas jūras austrumu piekraste piesaista jaunas pieredzes meklētājus no visas pasaules.
6.jun
“Uztura tauki bieži tiek pārprasti, kas rada nepareizus priekšstatus par to lomu uzturā un to ietekmi uz veselību. Zinātniskie pētījumi ir devuši lielāku izpratni par saistību starp dažāda veida uztura taukiem un to ietekmi uz mūsu labklājību,” raksta extension.usu.edu.
4.jun
Runājot par sezonas produktiem, nekas nevar pārspēt pavasari. Atvadieties no vēsajiem laikapstākļiem un tumšajiem vakariem un sveiciet dzīvīgumu un krāsas ar sauli un svaigiem zaļajiem produktiem.
2.jun
Neskatoties uz vārdu “Himalaji” nosaukumā, rozā sāls tiek iegūta galvenokārt Pakistānā. Šis sāls veids ir veselīgāks galda sāls aizstājējs. Bet vai tā ir?
1.jun
Gurķa lielākā stiprā puse ir arī tā Ahileja papēdis. Gurķis ir ūdeņains. Tiešām ūdeņains. Pozitīvi ir tas, ka tas padara to atsvaidzinošu un atvēsinošu, ideāls kokteiļos vai smūtijos. Negatīvā puse ir tāda, ka sasmalcināti vai šķēlēs sagriezti gurķi ir bīstami, jo var padarīt visu, kas atrodas to tuvumā, mitru un nožēlojamu.
31.mai
Gaspačo, visu nevārīto zupu vectēvam, ar smūtiju ir kopīgas vairākas lietas. Tas ir auksts, biezs šķidrums, kas satur nogatavojušos, sulīgus produktus. To pagatavo blenderī, raksta slate.com.
31.mai
Sestdien, 1. jūnijā, Lietuvas galvaspilsētu Viļņu atkal pārņems rozā ekstravagance – tur jau otro reizi notiks «Pink Soup Fest», kas godina Lietuvas ikonisko delikatesi – auksto rozā zupu.
31.mai
Vai esat kādreiz pamodies ar skābu garšu mutē? Vai arī mēģinājis pārvarēt kutinošu klepu pirms gulētiešanas? Pie vainas var būt skābes reflukss jeb atvilnis.
31.mai
Kad mēs pamanām, ka mūsu iecienītākās bikses kļūst arvien ciešākas, parasti vainojam savu vielmaiņu.
30.mai
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
30.mai
Līdz 9. jūnijam sabiedrība aicināta balsot par saviem iecienītākajiem produktiem aptaujā “Gada augu produkts 2023” un iepazīties ar aizvadītā gada vegāniskās pārtikas jaunumiem Latvijā, stāsta "Augi & Draugi" programmas vadītāja Lilita Kenta.
29.mai
Rabarberi daudziem joprojām ir noslēpums, un tas ir pamatota iemesla dēļ. Šis dārzenis ir unikāls savu īpašību dēļ. Rabarbers ir daudzgadīgs griķu dzimtas augs.
28.mai
Turiet to noslēgtu vienu mēnesi, lai varētu attīstīties garšas, un pēc tam pasniedziet ar sieru, pastēti, aukstajiem ēdieniem, sviestmaizēm.
27.mai
Šis krēmīgais deserts apvieno zemenes, putu krējumu, kliņģerīšu kraukšķus – īsts atvēsinošs vasaras vakaru gardums.
27.mai
No mērcēšanas etiķī līdz cepamās sodas izsmidzināšanai, lai iegūtu mazgāšanas līdzekli; lūk, kas faktiski nedarbojas. Bet vai ir kāds veids, kā mazgāt zemenes, kas patiesībā darbojas?
26.mai
Pagatavojiet minestrone zupu ar lielu daudzumu dārzeņu un makaronu. Šīs vienkāršā, taču daudzpusīgā recepte ir lieliski piemērota vieglām pusdienām vai sātīgām vakariņām.
26.mai
Indijas riekstus bieži dēvē par riekstiem, bet botāniski tie tiek klasificēti kā sēklas, jo tie nāk no Indijas riekstu augļiem (ko sauc arī par kauleņiem). Kauleņi ir augļi, kas ir gaļīgi no ārpuses, bet satur čaumalu ar sēklu iekšpusē. Indijas augi pieder augu grupai, kas pazīstama kā anakardija, kurā ietilpst mango, etiķkoks un efeja, raksta bbcgoodfood.com.
26.mai
Šīs vienkāršās pusdienas ar zemu ogļhidrātu saturu ir ar dzelzi bagātiem dārzeņiem, kraukšķīgiem Indijas riekstiem un vistas gaļu. Pasniedziet ar iecienītākajiem tvaicētiem zaļumiem un koriandru.
25.mai
Redīsi ir vieni no visvairāk vasarā sētajiem augiem, un tie ir lieliski piemēroti audzēšanai kopā ar bērniem. Tie aug ātri un ir gatavi četras nedēļas pēc sēšanas. Raža noteikti jānovāc, tiklīdz redīsi ir pietiekami lieli, lai tos varētu ēst, jo tie ātri kļūst kokaini un nebaudāmi.