Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
SASTĀVDAĻAS
200 g cieta siera (piemēram, Gouda vai Cheddar), smalki sarīvēta
100 g krējuma siera (piemēram, Filadelfijas)
2-3 ēd.k. smalki sagriezti svaigi garšaugi (dilles, pētersīļi, zaļie sīpoli)
2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
2 ēd.k. majonēze (var aizstāt ar skābo krējumu)
1/4 tējk. sāls
1/4 tējk. malti melnie pipari
rīvmaize
zaļumi un olīvas garnēšanai (pēc izvēles)
PAGATAVOŠANA
PADOMI
Lai pievienotu garšu, var pievienot nedaudz kajēnas piparu vai sinepju.
Eksperimentējiet ar zaļumiem! Pētersīļi, baziliks vai citi garšaugi pēc izvēles piešķirs jaunas garšas notis.
Bumbiņas var apviļāt ne tikai rīvmaizē, bet arī sasmalcinātos riekstos, sezama sēklās vai kokosriekstu skaidiņās.