Siera bumbiņas ar zaļumiem

© Foto: Pexels.com

Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS

200 g cieta siera (piemēram, Gouda vai Cheddar), smalki sarīvēta

100 g krējuma siera (piemēram, Filadelfijas)

2-3 ēd.k. smalki sagriezti svaigi garšaugi (dilles, pētersīļi, zaļie sīpoli)

2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas

2 ēd.k. majonēze (var aizstāt ar skābo krējumu)

1/4 tējk. sāls

1/4 tējk. malti melnie pipari

rīvmaize

zaļumi un olīvas garnēšanai (pēc izvēles)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

  1. Dziļā bļodā sajauc rīvētu cieto sieru, krēmsieru, zaļumus, ķiplokus, majonēzi (vai skābo krējumu), sāli un piparus. Kārtīgi samaisa līdz gludai.
  2. No siera maisījuma veido nelielas bumbiņas (apmēram 2-3 cm diametrā).
  3. Katru bumbiņu apviļā rīvmaizē.
  4. Novieto bumbiņas uz šķīvja un garnē ar svaigiem zaļumiem (pēc izvēles).
  5. Lai iegūtu labāku tekstūru, pirms pasniegšanas bumbiņas var atdzesēt ledusskapī 30 minūtes.

Foto: Pexels.com

PADOMI

Lai pievienotu garšu, var pievienot nedaudz kajēnas piparu vai sinepju.

Eksperimentējiet ar zaļumiem! Pētersīļi, baziliks vai citi garšaugi pēc izvēles piešķirs jaunas garšas notis.

Bumbiņas var apviļāt ne tikai rīvmaizē, bet arī sasmalcinātos riekstos, sezama sēklās vai kokosriekstu skaidiņās.

Dzīvesstils

Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.

Svarīgākais