Dzīvojam skaisti

20.jun
Straujiem soļiem tuvojas tradīcijām bagātākie latviešu svētki - Jāņi, tāpēc sāksim gatavoties tiem kopā.
20.jun
Jāņu svinības ir īpašs laiks – ar tradīcijām, maģiskiem nostāstiem un visdažādākajām aktivitātēm, tai skaitā svētku galda gatavošanu un Jāņu zāļu vākšanu. Kā baudīt svētkus pēc iespējas veselīgāk un izvairīties no tā, ka slikta pašsajūta izjauc svētku prieku?
19.jun
Tūlīt sāksies cukīni trakums! Sākam gatavoties un apgūt jaunas receptes, jo  pavisam drīz tev dos cukīni vai tos pats dāvināsi draugiem, paziņām un ne tikai.
19.jun
"Sabiedrības balsojumā noskaidroti labākie aizvadītā gada vegāniskie produkti. Par saviem iecienītākajiem jaunajiem augu produktiem patērētāji atzinuši marinētu tofu, augu “kaviāru”, karameļu un šokolādes proteīna dzērienu, ogu sojas jogurtu, pildītās “biezpiena” un tofu pakūkas, sīpolu čipsus un karameļu-brūkleņu saldējumu," ziņo Augi & Draugi projektu vadītāja Žanete Felsa.
16.jun
Vienkāršs, atsvaidzinošs dzēriens, kas ir lieliski piemērots vasarīgai pasēdēšanai. Lai iegūtu īpašu garšu, nomainiet minerālūdeni pret šampanieti.
15.jun
“Pētījumi liecina, ka indivīdiem, kuri ievēro bezglutēnu diētu, organismā bieži ir zems noteiktu vitamīnu līmenis, jo bezglutēnu miltu maisījumos un konditorejas izstrādājumos ir mazāk šķiedrvielu, dzelzs, B vitamīnu, cinka, magnija un kalcija nekā glutēnu saturošajos pārtikas produktos,” raksta extension.usu.edu.
15.jun
Neviens ēdiena šķīvis nesastāv tikai no vienas sastāvdaļas ar vienu atsevišķu garšas īpašību. Neaizmirstams ēdiens satur vairākas garšas un tekstūras, kas kopā veido veselumu.
14.jun
Proteīns šodien ir viena no apspriestākajām uzturvielām, kas vispār ir proteīns un kāpēc mums tas būtu jāuzņem? Uztura speciālisti vieš skaidrību, ka proteīns jeb olbaltumvielas ir nepieciešams ļoti daudziem procesiem mūsu organismā.
14.jun
“Mēs strādājam godīgi.” Trīs vārdi, kas raksturo uzņēmumu "Pica Lulū". Un tāda ir arī nākamā sarunas daļa – godīga, kas atklāj ne tikai uzņēmuma vērtību skalu, bet arī medaļas otro pusi.
14.jun
Droši vien esi dzirdējis, ka, lai būtu vesels, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids un tā ir pareiza izpratne par to, kā dzīvot, strādāt, ēst, atpūsties un satikties ar citiem. Aplūkosim izpratni par ēst. Aplūkosim uzturvielām bagātas maltītes, kas noderēs visai ģimenei.
13.jun
Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.
13.jun
Laiks un pacietība ir jebkuras izcilas zupas vai sautējuma pamatā. Protams, spiediena katls, piemēram, var burvju veidā pagatavot jūsu zupu vai sasautēt dārzeņus un olbaltumvielas kā nekas cits, taču joprojām ir jāvelta laiks, lai to visu sasmalcinātu.
12.jun
Cukuru pazīstam, kā pārtikas produktu, kas ir salda, balta un kristāliska viela, ko izmanto ikdienā kā saldinātāju. Cukuru galvenokārt ražo no cukurniedrēm un cukurbietēm.
12.jun
Labākais laiks gaļas marinēšanai ir 1–2 stundas pirms cepšanas, pirms gatavošanas gaļu vajag turēt ārpus ledusskapja.
12.jun
Šīs ir ļoti vienkāršas brokastis, kad ir vairāki ēdāji. Siera kartupeļu biezenis, papildināts ar olām, bekonu un daudz siera, pasniegts čuguna pannā.
11.jun
“Pica Lulū” dibinātāji - Elmārs Tannis, Pēteris Ruģelis un pāragri Viņsaulē aizsauktais Kaspars Sūniņš - un direktore Maija Zariņa ir personības, kuru vārdi uzņēmuma vēstures grāmatā rakstāmi ar lielajiem burtiem.
10.jun
Nesteidzieties gatavojot šo jauko rozā desertu, un būs rabarberu pīrāgs, kas ir cienīgs jebkuram Parīzes konditorejas veikala skatlogam.
10.jun
Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti bez siera un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem. Katram siera cienītājam ir sava iecienītākā šķirne. Šie ēšanas paradumi veido personību un norāda uz personības iezīmēm.
9.jun
Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.
9.jun
“Daži cilvēki nevar patērēt govs piena produktus, alerģijas vai laktozes nepanesības dēļ. Citi cilvēki izvēlas nelietot govs pienu, jo viņi izvēlas augu izcelsmes produktus vai vegānu diētu,” raksta extension.usu.edu.
9.jun
Roibuša tēju lieto jau 1700 gadus, taču tās ieguvumi veselībai ir atklāti tikai nesen. Šī tēja, kas iegūta no Dienvidāfrikas augu Aspalathus linearis raudzētām lapām, satur vairākas sastāvdaļas, kas uzlabo veselību.
9.jun
Zaļumi ir unikāla iespēja padarīt uzturu ne tikai veselīgu, bet arī daudzveidīgu. Viss, kas nepieciešams, ir vienkārša sagatavošana, lai palīdzētu produktam parādīt savu garšu.