Māksliniece Gundega Rancāne ir arī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore. Savā Facebook kontā viņa bieži publicē neordināru ēdienu receptes.
Šī ātri pagatavojamā un garšīgā biezzupa dos enerģiju un siltumu visai dienai. Pasniedziet ar kūpinātu bekonu piesūcinātu biezzupu, kur izmantota vistas gaļa, savvaļas rīsu maisījums un grauzdēta sarkanā paprika. Pasniedziet vakariņās ar grauzdētas bagetes gabaliņiem mērcēšanai.
Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.
Kivi, kas ir bagāti ar serotonīnu, var palīdzēt ātrāk aizmigt un ilgāk gulēt. Viens no skaistākajiem un gardākajiem augļiem, kivi ir gan bērnu, gan pieaugušo iecienīti.
Kā atdalīt visas granātābola sēklas, kā sarīvēt pusmīkstos sierus un atdzīvināt novītušus dārzeņus. Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.
Augu valsts alternatīvas dzīvnieku produktiem Latvijā kļūst aizvien pieprasītākas, un to piedāvājums – plašāks, tādēļ jau trešo gadu tiks noskaidroti sabiedrības iecienītākie jaunie augu produkti.
Tiek uzskatīts, ka brokastis ir dienas vissvarīgākā ēdienreize, bet cik daudz no tā ir patiesība? Jau gadiem ilgi ir teikts, ka brokastis ir nepieciešamas visam, sākot no svara zaudēšanas līdz atmiņas un koncentrēšanās spējas uzlabošanai.
Ja pagatavotu omleti no brūnām olām, vai tās garša atšķirtos, ja to gatavotu no baltām, olām un vai tai būtu cita uzturvērtība? Kāda tad īsti ir atšķirība starp tumšas un gaišas krāsas olām.
Labākais veids, kā sākt dienu, ir patīkams tējas laiks, vai ne? Gan tējas cienītāji, gan ikdienas tējas dzērēji var gūt labumu no lieliskas tējas tases, lai noteiktu dienas toni. No plašā pieejamā klāsta var būt grūti izvēlēties tikai vienu rīta tēju, raksta alar.my.
Sagriežot bietes šķēlēs, mēs samazinām gatavošanas laiku uz pusi - lai varētu pavadīt mazāk laika, gaidot, kamēr bietes apcepas, un vairāk laika, lai patiešām iedziļinātos šajos krāsainajos salātos.
Nomainiet savu ierasto vistas ēdienu pret mājās gatavotiem vistas iesmiņiem svieta mērcē. Ēdiens tiek gatavots divās daļās, apvienojot vistu ar bagātīgu, sviesta mērci.
Pasta e fagioli ir klasiska itāļu zupa, kas tulkojumā nozīmē makaroni un pupiņas. Šī receptes versija ir ātrās pagatavošanas recepte, kurā galvenās lomās ir pieliekamais un saldētava, tāpēc sagatavošanās laika vispār nav.