Ceptu biešu un apelsīnu salāti

© Foto: pixabay.com

Sagriežot bietes šķēlēs, mēs samazinām gatavošanas laiku uz pusi - lai varētu pavadīt mazāk laika, gaidot, kamēr bietes apcepas, un vairāk laika, lai patiešām iedziļinātos šajos krāsainajos salātos.

Salāti atbilst visām pareizajām (lasiet: saldām, sāļām, kraukšķīgām, trāpīgām) notīm.

Sastāvdaļas

Foto: pixabay.com

8 mazas bietes, notīrītas un nomazgātas.

2 ēd.k. olīveļļas, sadalīt pa daļām

sāls

1 neliels šalotes sīpola gabaliņš,sagriezts plānās šķēlītēs

1/4 tējk. citrona miziņas

1,5 ēd.k. citrona sulas.

1/2 tējk. medus

2 saujas mazās rukola

2 apelsīni, nomizoti un sagriezti nelielās šķēlītēs.

2 ēd.k. grauzdētas, sasmalcinātas un sālītas pistācijas,

1/2 glāzes sasmalcinātas ricotta

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē cepeškrāsni līdz1800 C, liekot režģus pa vidu. Sagrieziet bietes. Uz cepešpannas ielieciet bietes ar 1/2 ēdamkarotes eļļas un 1/8 tējkarotes sāls; izkārtojiet vienā slānī. Cepiet, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un mīkstas, 22-24 minūtes.

Tikmēr nelielā bļodiņā samaisiet šalotes, citrona miziņu un sulu, kā arī šķipsniņu sāls. Ļauj nostāvēties, līdz bietes beigs cepties, tad mērcē iemaisa medu un atlikušo ēdamkaroti eļļas. Lielā bļodā samaisiet rukolu ar mērci. Iemaisiet bietes un apelsīnus.

Garnējiet ar pistācijām, šķipsniņu sāls un rikotu.

Dzīvesstils

Solārā ziema Latvijā  ir vistumšākais gada periods. Tā parasti ilgst no novembra  pirmajiem datumiem (šogad no 6.novembra) līdz februāra sākumam, un daudziem šajā laikā pietrūkst saules gaismas.

Svarīgākais