Zemeņu un maizes salāti

© Foto: pixabay.com

Šie zemeņu panzanellas (sakaltusi un pēc tam izmērcēta maize) salāti, kas vienmēr ir patīkami un nekad nepieviļ.

Šī versija ir salda un piedāvā iespēju radoši izmantot sezonas augļus, piedāvā tasteofhome.com.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

450 gr diennakti veca saldskābmaize vai itāļu maize sagriezta kubiņos;

3 glāzes svaigas zemenes, sagrieztas;

1/4 tase cukura;

2 ēdamkarotes balzamiko etiķa;

1/2 tase brūnā cukura

1/4 tējkarotes sāls;

1/3 tase sviesta, kausēta;

2 glāzes grieķu jogurta;

piparmētru zariņi.

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sajauc ogas ar 1/4 tase brūno cukura un etiķi; atlikt malā. Sajauc brūno cukuru un sāli. Izkausētā sviestā iemet maizes kubiņus, pēc tam brūnā cukura maisījumā. Cepešpannā maizes kubiņus līdz cep zeltaini brūnie, 8-10 minūtes. Tikmēr izkāš zemenes, paturot sulu.

Foto: pixabay.com

Sakārtojiet jogurtu, maizi un zemenes 8 mazās bļodiņās. Pārlej ar ogu sulu pēc garšas un garnē ar piparmētru zariņiem. Pasniedziet nekavējoties vai atdzesē vienu stundai.

Kā pareizi mazgāt zemenes, lasiet šeit.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais