Pildīti cukīni ar vistas gaļu, tomātiem un siera garoziņu

© Foto: pixabay.com

Jūs noteikti iepriekš neesat mēģinājis šāda veida cukīni - pildīts cukīni ar vistu, tomātiem, sīpoliem un siera garoziņu ir brīnišķīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Šajā receptē ir apvienoti maigi cukīni, sulīga vistas gaļa, smaržīgi tomāti un siera garoza, kas ēdienam piešķir īpašu šarmu.

SASTĀVDAĻAS

4 cukīni

300 g vistas fileja

2 tomāti

sīpols

100 g cietais siers

sāls, pipari, zaļumi

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Cukīni nogriež virsu, uzmanīgi izgriež mīkstumu un atstāj apmēram 1 cm biezas maliņas.

2.Vistas fileju un tomātus sagriež mazos kubiņos, bet sīpolu - diezgan smalki.

3.Pannā apbrūnina sīpolu, pievieno vistu un cep, līdz gatavs. Sāls un pipari pēc garšas. Pievieno tomātus un apcep vēl 2-3 minūtes. Apkaisa ar zaļumiem un samaisa.

4.Pilda cukīni ar vistas, sīpolu un tomātu pildījumu.

5.Siera garoziņai rīvēto sieru uzrīvē cukīni virspusē.

6.Cukīni liek uz cepešpannas, kas iepriekš ieziesta ar augu eļļu, un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 25-30 minūtēm;

7.Pildīto cukīni pasniedz karstu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.