Pildīti cukīni ar vistas gaļu, tomātiem un siera garoziņu

© Foto: pixabay.com

Jūs noteikti iepriekš neesat mēģinājis šāda veida cukīni - pildīts cukīni ar vistu, tomātiem, sīpoliem un siera garoziņu ir brīnišķīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Šajā receptē ir apvienoti maigi cukīni, sulīga vistas gaļa, smaržīgi tomāti un siera garoza, kas ēdienam piešķir īpašu šarmu.

SASTĀVDAĻAS

4 cukīni

300 g vistas fileja

2 tomāti

sīpols

100 g cietais siers

sāls, pipari, zaļumi

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Cukīni nogriež virsu, uzmanīgi izgriež mīkstumu un atstāj apmēram 1 cm biezas maliņas.

2.Vistas fileju un tomātus sagriež mazos kubiņos, bet sīpolu - diezgan smalki.

3.Pannā apbrūnina sīpolu, pievieno vistu un cep, līdz gatavs. Sāls un pipari pēc garšas. Pievieno tomātus un apcep vēl 2-3 minūtes. Apkaisa ar zaļumiem un samaisa.

4.Pilda cukīni ar vistas, sīpolu un tomātu pildījumu.

5.Siera garoziņai rīvēto sieru uzrīvē cukīni virspusē.

6.Cukīni liek uz cepešpannas, kas iepriekš ieziesta ar augu eļļu, un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 25-30 minūtēm;

7.Pildīto cukīni pasniedz karstu.

Dzīvesstils

Gaisa cepeškrāsns jeb aerogrils ir ierīce, kas mūsdienās atrodama daudzās virtuvēs, un tās popularitāte tikai pieaug - pieejami daudz un dažādi modeļi, un tiek piedāvāti dažādi izmēri un krāsas, kā arī dažādas jaudas un funkcijas. Papildus tiek izdotas grāmatas ar receptēm, kas pielāgotas tieši gatavošanai gaisa friterī, un sociālajos tīklos izveidotas lielas domubiedru grupas, kurās gatavošanas entuziasti dalās ar saviem sasniegumiem un pieredzi šīs ierīces lietošanā. Bet vai esat pārliecināts, ka nepieļaujt kādu no šīm populārajām kļūdām? Raksta “limon.postimees.ee”.