Receptes

24.aug 2024
Virtuves huligāns Pipars recepti atradis vecmāmiņas recepšu kladē.
21.aug 2024
“Dārzs” burkā – bez vārīšanas un sterilizācijas: garša un aromāts vienkārši ir ārpus pateiktā. Pagatavot kabaču ikrus mājās ir ļoti vienkārši, turklāt tie izrādās daudz garšīgāki nekā veikalā pirktie. Viss, kas jādara, ir sagriezt dārzeņus un sautēt tos, līdz tie ir mīksti.
20.aug 2024
Vasaras izskaņas ļoti garšīgā daudzpusīga mērce ar tomātiem, fenheli un baziliku pievieno makaroniem izcilu svaiguma niansi. Gatavojiet pie grila un noderēs gan vegāniem, gan gaļēdājiem.
19.aug 2024
Aizmirstiet par burkānu kūku, šī vieglā, gardā kabaču kūka ir piesātināta ar garšu un lieliski sader ar tasi tējas.
18.aug 2024
Visticamāk, ka par šādu dzērienu tu dzirdi un redzi pirmo reizi, taču izrādās, ka “Asiņainajai Mērijai” ir konkurents. Pipars stāsta, ka “Asiņainā Baiba” ir bezalkoholisks kokteilis, kura pamatā ir tomātu sula ar dažādām piedevām.
17.aug 2024
Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.
16.aug 2024
Izmantojiet savus iecienītākos ābolus, lai ceptu šo tradicionālo vācu ābolu kūku. Izbaudiet to ar pēcpusdienas tēju vai paņemiet līdzi, dzerot kafiju.
11.aug 2024
Pipars stāsta, ka šis hačapuri vai siera pīrāgs ir drīzāk līdzīgs tiem tradicionālajiem hačapuri, ko cep apaļus un ar Adigejas sieru.
10.aug 2024
Virtuves huligāns Pipars aicina, ja tavā dārzā neaug kabači un ome nedzīvo laukos, tad tirgū ir iespējams nopirkt kabačus, un vēlams pat vairāk.
8.aug 2024
Šā ēdiena pasniegšanas iespēju izgudroja amerikāņu šefpavārs, kad viņa skaistā franču omlete neizdevās un saplīsa.
5.aug 2024
Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
4.aug 2024
Pipars stāsta, ka šie salāti ir no viņa pirmās recepšu grāmatas “Piparēdiens”.
3.aug 2024
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka čatnijs ir ēdiens, kas ir garšīgs tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis.
1.aug 2024
Gaļas klaips ir cepts ēdiens no maltās gaļas, ko bieži pasniedz maizes klaipa formā. Lai gan daudzās klasiskajās gaļas klaipu receptēs galvenā sastāvdaļa ir liesa malta liellopa gaļa, var izmantot maltu cūkgaļu vai maltu tītaru. Diezgan izplatīta ir arī gaļas maisījuma izmantošana.
31.jūl 2024
Vegānu sviesta krēms ir glazūra bez piena produktiem kūciņām, dzimšanas dienas kūkām, šokolādes kūkām un citiem desertiem.
28.jūl 2024
Pipars nāk klajā ar mūsdienu riekstiņu versiju. “Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem.
27.jūl 2024
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šādu zupu vēl nebija ēdis. “Esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija.  Es pat teiktu īsta latviešu aukstā zupa.”
26.jūl 2024
Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.
25.jūl 2024
Šī ir sāļš cukini siera pīrāgs, kas ir parocīgs, lai sagatavotu daudz cukīni šķēlītes, lai pasniegtu daudziem cilvēkiem, neraizējoties ar smalkmaizīšu formiņām. Ir ekonomisks un ir daudz noslēpto dārzeņu.
22.jūl 2024
Ideāli piemērots tiem, kas rūpējas par savu veselību un svaru. Salāti ar dārzeņiem un tortiljas čipšiem – vienkārša recepte, kuras gatavošana aizņem tikai 20 minūtes.
21.jūl 2024
Kaudzīte kraukšķīgu aunazirņu, sulīgi grauzdētu tomātu gabaliņi, maigas vistas gaļas gabaliņi un visbrīnišķīgākā krēmveida tahini mērce, kas pārlieta  kalē kāpostiem. 
21.jūl 2024
Pipars ir pārliecināts, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu, jo tur ir tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Gribās ēst veselīgāk un vieglāk.