Laika atskaite līdz Jaunā gada svinībām jau iesākusies, aizritējusi otrā advente, tas nozīmē arī to, ka strauji tuvojas korporatīvie vakari, darba balles un svinības ar ģimeni un draugiem. Laiks, kad jāizvērtē kādā tēlā svētkus sagaidīt, lai jaunajā gadā iesoļotu maksimāli graciozi, ar pārliecību un prieku.
Liels karstums ne tikai noslogo sirdi, bet arī var atstāt neredzamu ietekmi uz ķermeni šūnu un molekulārā līmenī, liekot organismam ātrāk novecot, raksta “Nature”.
Lundas universitātes Zviedrijā eksperti pētījuši dažādu saldumu veidu ietekmi uz risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Darba rezultāti tika publicēti žurnālā “Frontiers in Public Health”.
Kā svētkos savai ģimenei un draugiem dāvanās izvēlēties kaut ko īpašu, patiesi noderīgu – dāvanas, kas paustu rūpes? Padomos dalās BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa.
Ir daudz vienkāršu veidu, kā samazināt pārtikas izšķērdēšanu, un tam ir daudz labu iemeslu — sākot no naudas ietaupīšanas un beidzot ar izvairīšanos no krātuves ledusskapja atvilktnēs. Ja izvēlaties kompostēt pārtika pārpalikumus, jums ir iespēja izveidot labāku augsni, ko izmantot savā dārzā, un, iespējams, varēsit samazināt arī siltumnīcefekta gāzu emisijas.
Ar hipertensiju jeb paaugstinātu asinsspiedienu mūsdienās arvien biežāk slimo arī jauni cilvēki. Lai ar to cīnītos, Amerikas Sirds asociācija iesaka ierobežot nātrija uzņemšanu līdz 1500 miligramiem dienā, raksta “health.unian.net”.
“Mandarīni ir slaveni citrusaugļi, neatņemama Jaungada noskaņojuma sastāvdaļa un spēcīgs antioksidantu avots. Tās ir populāras visur, pateicoties to pieejamībai un labvēlīgajām īpašībām. Bet kam nevajadzētu ēst mandarīnus?
Mūsdienās nav nekas neparasts, ja brokastis, pusdienas un vakariņas pavadām telefona sabiedrībā - tomēr ir kāds nopietns iemesls, kāpēc to nevajadzētu darīt, nemaz nerunājot par to, ka tas ir vienkārši nepieklājīgi, raksta “Daily Mail”.
Ieteikums izdzert vismaz astoņas glāzes ūdens – jeb aptuveni divus litrus dienā – bieži atrodams dažādos medicīnas un daļēji medicīniskos avotos. Daudzi cilvēki to dara, uzskatot, ka vairāk ūdens dzeršana ir izdevīga. Tomēr zinātniskie pierādījumi par šo jautājumu ir pretrunīgi.
Pētījumi liecina, ka, ēdot daudz īpaši apstrādātas pārtikas jeb tā saukto “junk” vai “fast food”, pieaug kaulu novājināšanās risks, raksta “Daily Mail”.
Zāļu tējas kļūst arvien populārāka, daļēji pateicoties tās funkcionālajām priekšrocībām un cilvēku vēlmei atgriezties pie dabas, tomēr. Tām ir daudz labu īpašību - tās samazina iekaisumu un uzlabo zarnu veselību, turklāt var palīdzēt daudzu slimību ārstēšanā, tomēr Erina Palinski no “Eating Well” brīdina, ka dažu zāļu tējas dzeršana var būt bīstama cukura diabēta slimniekiem.
Pieaugot cilvēka vēdera izmēram, viņa smadzeņu atmiņas centrs saraujas - tas notiek jau 40 un 50 gadu vecumā, krietni pirms kognitīvās funkcijas pasliktināšanās, liecina jauni pētījumi, raksta “CNN”.
Vairāk nekā 70% no sāls daudzuma, ko ēd, nāk no pārstrādātiem pārtikas produktiem un sabiedriskās ēdināšanas vietām, tāpēc nepieciešams lēnām pazemināt nātrija līmeni plašā pārtikas produktu klāstā.
Pēc statistikas datiem sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Kā šo situāciju uzlabot, TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentē RSU profesors, kardiologs, Skrides sirds klīnikas vadītājs Andris Skride.
Izrādās, ka pirmie demences simptomi var būt kas tāds, ko no pirmā acu uzmetiena nevaram saistīt ar šo slimību, turklāt šis simptoms var parādīties pat desmit gadus pirms slimības aktīvās fāzes, raksta “New York Post”.
Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka tomātu sulas dzeršana var pazemināt asinsspiedienu gados vecākiem cilvēkiem ar hipertensiju. Viņu darba rezultāti tika publicēti žurnālā “Vocational Nursing Science”.
Skaistas brīnumpārvērtības veic "Salvijas pārvērtības" Liepājā. Ar meikapa un aksesuāru palīdzību atklāt sievietē skaisto, netveramo, trauslo un īpašo. Nelieli otas pieskārieni spēj darīt brīnumus. Un skaistas esam mēs visas, tikai jāprot to pareizi izcelt un parādīt, sevi raksturo "Salvijas pārvērtības".
Visiem ir zināms, ka pareizs uzturs un pietiekamas fiziskās aktivitātes palielina ilga mūža iespējamību, taču ilgmūžības noslēpums slēpjas kur citur, raksta “Unilad”.
Izrādās, ka mazināt iekaisuma procesus mūsu organismā var arī ar ēdiena, precīzāk, garšvielu palīdzību - zinātnieki apgalvo, ka šī maģiskā garšviela ir kurkuma jeb Indijas safrāns, raksta “Eatingwell” speciālisti.
Mēs visi zinām stāstus par cilvēkiem, kuri no bailēm kļūst sirmi. Domājams, ka stresa dēļ mati zaudē krāsu un kļūst gaiši, tāpat kā ļoti veciem cilvēkiem. Bet vai tas ir reāli? Zinātnieki jau sen ir pētījuši šo jautājumu un atraduši uz to pilnīgi saprotamu atbildi.