7 ēdienu pārpalikumi, kuri patiesībā ir ļoti veselīgi un ēdami

© pexels.com

Daudzi nezina, ka, piemēram, olu čaumalas var pārveidot par kalcija pulveri, ārbūza mizas var marinēt, bet ziedkāpostu lapas var kļūt par garšīgu zupu. Tie ir tikai daži piemēri par produktu pārpalikumiem, kurus parasti izmetam miskastē. Turklāt šie pārpalikumi ir ļoti veselīgi.

pexels.com

1. Olu čaumalas

Saskaņā ar "National Library of Medicine" publicēto pētījumu, olu čaumalas ir piemērots kalcija avots mājas apstākļos. Tas ir lielisks risinājums cilvēkiem ar kalcija deficītu.

Olu čaumalas iespējams pārveidot kalcija pulverī, kuru var pievienot ikdienas smūtijam vai piejaukt ēdienam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.

Svarīgākais