5 produktu veidi, kurus pārtikas drošības speciālisti neēstu

© Nora Krevnera/F64

5.lapa

pexels.com

5. Svaigas austeres

Lai gan daudziem svaigas austeres ir īsts gardums un īpaša delikatese ceļojumu laikā, pārtikas drošības speciālists Džefs Nelkens gan norāda, ka noteiktos laika periodos svaigas austeres kļūst bakteriālas un rada risku veselībai. Viņš uzsver, ka labāk ir tās ir pagatavot 145 grādos, lai iznīcinātu iespējamās baktērijas.

Avots

Dzīvo gudri!

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.

Svarīgākais