Ikdienā teju ikviens piedzīvo mazāku vai lielāku satraukumu, stresu un nemieru. Ir dažādas metodes, kā nomierināt satraukto prātu. Viens no veidiem - dzert tējas, kurām ir nomierinošs efekts. Kādas dabīgās tējas palīdz justies mierīgākiem?
Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
Šādu omleti nekad nebūsiet baudījuši. Lai arī, iespējams, tā sākotnēji neizklausās apetelīga, tas būs lielisks ēdiens ar kuru iesākt savu brīvdienu rītu. To var pagatavot nieka 10 minūšu laikā un, pateicoties šai omeletei, pēc brokastīm vēl ilgi izjutīsiet sāta sajūtu.
Reizēm mēs nepasakām to, ko vēlamies, melojam vai neizstāstām kā jūtamies. Sarunvalodā var būt viegli samānīties, bet reizēm nejaušas, neapzinātas ķermeņa kustības jeb ķermeņa valoda var nodot mūsu patiesos nodomus un sajūtas.
Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.
Vai zināji, ka kartupeļus var izmantot ne tikai dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, bet arī mājsaimniecībā? Noskaidro, kur vēl, bez gardu ēdienu gatavošanas, izmantot kartupeļus!
Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
Policistisko olnīcu sindroms (PCOS) skar vienu no 10 sievietēm reporduktīvā vecumā visā pasaulē, tomēr ne visas sievietes apzinās, ka viņām šāds sindroms ir.
Tā ir viena no visbiežāk izplatītājām endokrīnajām slimībām. Sievietēm, kurām ir PCOS, novērojamas dažādas slimības izpausmes.
Arvien lielāku popularitāti iegūst krāsojamās grāmatas, kur bērniem nepieciešama vien otiņa un ūdens. Krāsojot grāmatiņu ar ūdeni atklājas krāsaini zīmējumi. Šādu grāmatiņu pavisam vienkārši varam pagatavot paši un iepriecināt bērnus!
Vieni no gada skaistākajiem, siltākajiem un ģimeniskākajiem svētkiem noteikti, ka ir Ziemassvētki. Šo svētku tuvošanās daudziem var sagādāt galvassāpes, jo prieks un svinības nāk kopā ar lieliem tēriņiem. Līdz svētkiem vēl ir pāris mēneši, bet mēs jau šobrīd kaut ko varam darīt lietas labā - sakrāt naudu svētku izdevumiem, lai decembra beigās nepiedzīvotu "bankrotu".
Veikalos nopērkamie enerģijas dzērieni var sniegt tūlītēju mundrumu un enerģijas pieplūdumu, tomēr tie nav īpaši veselīgi. Ja jums dienas vidū ir spēku izsīkums, pagatavojiet šo dabīgo enerģijas dzērienu no piecām sastāvdaļām.
Aktuālās modes tendences šoruden izaicina, provocē un vienlaikus atdzīvina klasiku, piešķirot tai jaunu dimensiju. Džinss pieprasa, lai tajā tērpjamies no galvas līdz kājām, kleitas kļūst caurspīdīgas, bet rudens klasika – rūtis – arvien lielākas. Ar vadošajām modes tendencēm, kas šoruden padarīs ikdienu stilīgu un mūsdienīgu, iepazīstina stiliste Dace Bahmane.
Augļi ir veselīgi un tos ir jāēd, jo tie organismu nodrošina vērtīgām uzturvielām un šķiedrvielām. Augļos ir arī maz kaloriju, nātrija un tauku. Bet tai pat laikā daži augļi satur lielu cukura daudzumu, kas nav nemaz tik labi. Kuri ir cukura bagātākie augļi?
Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?
Septembra vēsie vakari, izmaiņas dabā un citādas krāsas debesis tā vien aicina pārlūkot savu garderobi, to atsvaidzinot un sagatavojot rudens cēlienam. Pats svarīgākais garderobes revīzijā ir sevi neierobežot un ļaut vaļu radošumam.
D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!
Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!
Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!