10 dārzeņi, kuri vislabāk palīdzēs diētai

© pixabay

Dārzeņiem ir maz kaloriju, bet tie ir bagātīgi ar vitamīniem, minerāliem un citām būtiskām uzturvielām. Turklāt daudzi no tiem ir bagāti ar šķiedrvielām, taču tajos ir maz ogļhidrātu. Portāls "Healthline" apkopojis dārzeņus, kurus ir vislabāk iekļaut savā dietā.

1. Paprika

Jau vēstījām, ka tiem ir liela uzturvērtība, turklāt tie palīdzēs samazināt vēža risku un aizsargāt holesterīnu un taukus no oksidatīviem bojājumiem.

149 gramos paprikas ir 9 grami ogļhidrātu, no kuriem 3 grami ir šķiedrvielas. Paprika nodrošina 93% no nepieciešamās vitamīna A dienas devas un par 317% palielian vitamīna C uzņemšanu.

2. Brokoļi

Brokoļi ir superēdiens.

91 gramā svaigu brokoļu ir 6 grami ogļhidrātu, no kuriem 2 grami ir šķiedrvielas. Tas arī par 100% palielina vitamīnu C un K uzņemšanu.

3. Sēnes

Sēnēs ir ļoti maz ogļhidrātu. 70 gramos svaigu sēņu ir tikai 2 grami ogļhidrātu, no kuriem 1 grams ir šķiedrvielas. Sēnēm piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības.

4. Ziedkāposts

100 gramos svaiga ziedkāposta ir 5 grami ogļhidrātu, no kuriem 3 grami ir šķiedrvielas. Tajā ir arī daudz vitamīna K un tas veicina par 77% vitamīna C uzņemšanu.

Ziedkāposts palīdz arī samazināt sirds slimību un vēža risku.

5. Ķiploks

Ķiploks ir labi pazīstams līdzeklis imūnsistēmas uzlabošanai. Tas arī normalizē asinsspiedienu.

Ķiploka daiviņa satur 1 gramu ogļhidrātu, no kura puse ir šķiedrvielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais