6 veselīgas alternatīvas, ar ko aizstāt sāli

© pexels.com

Sāls ir viena no populārākajām garšvielām, ko esam raduši pievienot maltītēm. Nereti pat pārspīlējot. Taču sāls ir saistīta arī ar daudzām veselības problēmām, piemēram, augstu asisnspiedienu. "Healthline" piedāvā veselīgākas garšvielu alternatīvas, ar kurām iespējams sāli ēdienos aizvietot.

pexels.com

1. Citrona sula

Citrusaugļi, īpaši citronu sula un to miza, dažās receptēs ir lieliska alternatīva sālim. Kā skābes avots, citrona sula darbojas līdzīgi kā sāls, izceļot ēdiena garšu. Tikmēr citrona miza pastiprina citrusaugļu garšu.

Sulu var pievieno pagatavotiem dārzeņiem un izmantot kā salātu mērci. Tāpat citrona sulu var izmantot gaļas un zivju marinādēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais