RECEPTE: ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

© Pixabay

Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas

  • 100 g rīsu
  • 13 - 15 paprikas
  • 2 - 3 sīpoli
  • 1 - 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 800 g maltās gaļas
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • 500 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 5 ēdamkarotes tomātu pastas

Pagatavošana

1․ Rīsus novāra pusgatavus, aptuveni 10 minūtes. Atdzesē.

2․ Papriku nomazgā, rūpīgi nogriež augšējo daļu un izņem sēklas.

3․ Sīpolus sīki sakapā, burkānus sarīvē uz smalkas rīves.

4․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. 4 - 5 minūtes apcep sīpolus, pārkaisa burkānus un gatavo vēl 5 - 7 minūtes. Atdzesē.

5․ Sajauc malto gaļu ar apceptajiem dārzeņiem un rīsiem, pievieno sāli, piparus, rūpīgi samaisa. Pilda paprikā un piesedz ar virsējo daļu.

6․ Ūdeni sajauc ar krējumu, tomātu pastu un sāli.

7․ Vertikāli kārto papriku katlā. Pārlej ar mērci tā, lai tā nosegtu aptuveni divas trešdaļas augstuma.

8․ Uzvāra un sautē ar vāku 30 - 40 minūtes.

Labu apetīti!

CITAS RECEPTES AR PILDĪTU PAPRIKU

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais