RECEPTE: Varavīksnes forele ar garšaugiem

© unsplash.com

"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka izmēģināt gardu varavīksnes foreles recepti.

Nepieciešams (4 personām):

  • 4 varavīksnes foreles (ķidātas);
  • timiāns, sāls, pipari, oregano - pēc garšas;
  • 70 g spinātu;
  • 100 g ķiršu tomātu;
  • 1 gurķis;
  • 1 avokado;
  • 1 ēdamk. valriekstu eļļas;
  • sula no viena citrona.

Pagatavošana:

Varavīksnes foreles nomazgā, nosusini un ieberzē ar garšvielām. Liec foreles uz cepamā papīra cepeškrāsnī 180 grādos uz 30-40 minūtēm.

Kamēr zivis cepas, nomazgā un nosusini spinātus, gurķi un ķiršu tomātus. Tomātus pārgriez uz pusēm, gurķi nomizo un sagriez pusripiņās. Spinātus liec salātu traukā, pievieno sagrieztus tomātus, gurķi un avokado. Izspied un iemaisi salātos citrona sulu un uzpilini valriekstu eļļu. Pēc izvēles pievieno timiānu, sāli, piparus un oregano. Pasniedz ar izceptu foreli.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais