Veselīgi! Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura

© Publicitātes foto/Rimi

Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 150 g sēklu maisījuma;
  • 150 g žāvētu plūmju;
  • 150 g žāvētu aprikožu;
  • 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
  • 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ divas minūtes.
  2. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt.
  3. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē.
  4. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz trīs stundām.
  5. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā.

Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais