Veselīgi! Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura

© Publicitātes foto/Rimi

Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 150 g sēklu maisījuma;
  • 150 g žāvētu plūmju;
  • 150 g žāvētu aprikožu;
  • 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
  • 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ divas minūtes.
  2. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt.
  3. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē.
  4. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz trīs stundām.
  5. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā.

Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!