Veselīgi! Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura

© Publicitātes foto/Rimi

Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Nepieciešams:

  • 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 150 g sēklu maisījuma;
  • 150 g žāvētu plūmju;
  • 150 g žāvētu aprikožu;
  • 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
  • 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ divas minūtes.
  2. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt.
  3. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē.
  4. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz trīs stundām.
  5. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā.

Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais