RECEPTE: Jauno kartupelīšu un laša salāti

© unsplash.com

Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā - pareizie produkti pareizajā kombinācijā un garšas kārpiņas gavilēs, taču pagatavošana daudz laika neaizņems. Recepti iesaka "Barbora".

Nepieciešams:

  • 500 grami mazu jauno kartupelīšu;
  • 1 ķiploks;
  • Rozmarīna zariņš;
  • 4 ēdamkarotes eļļas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Malti melnie pipari pēc garšas;
  • 500 grami laša filejas ar ādu;
  • 1 ēdamkarote sviesta;
  • 1 glāze sniega zirņu;
  • 100 grami redīsu;
  • 1 gurķis;
  • 1 burciņa marinēto gurķīšu;
  • Sauja rukolas;
  • Sauja mikrozaļumu;
  • 1 avokado;
  • 1/3 glāze provansas majonēzes;
  • ¼ glāze krējuma;
  • 1 citrona sula;
  • Sauja lociņu.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet daiviņās un lieciet cepamtraukā. Veselu ķiploku pārgrieziet horizontāli uz pusēm un pievienojiet kartupeļiem.
  2. Visu pārslakiet ar 3 ēdamkarotēm eļļas, pārkaisiet sāli, svaigi maltiem pipariem un pievienojiet rozmarīna zariņu.
  3. Lieciet cepeškrāsnī 200 grādos un cepiet apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini brūni, mīksti un ar kraukšķīgu garoziņu.
  4. Sagrieziet lasi 4 cm biezos gabaliņos, apkaisiet ar sāli un pipariem.
  5. Pannā izkausējiet 1 ēdamkaroti eļļu un pievienojiet sviestu. Cepiet lasi ar ādu uz leju 3-4 minūtes, tad, apgrieziet otrādi, vēl 2-3 minūtes, līdz zivs ir gatava.
  6. Avokado, majonēzi, citronu sulu, ķiploka daiviņu, lokus un sāli sablenderējiet viendabīgā konsistencē.
  7. Šķīvjos kārtojiet ceptos kartupeļus, lasi. Pievienojiet sniega zirņus, daiviņās sagrieztus redīsus, gurķi, rukolu un marinētos gurķīšus, pārkaisiet mikrozaļumus un pārlejiet ar mērci.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!