RECEPTE: Zemeņu, šokolādes kūka svētkiem un ikdienai

© unsplash.com

Vai jūnijā un svētkos maz iespējams debešķīgāks salikums kā zemenes ar šokolādi? "Barbora" iesaka gardu kūku, kurā starp šokolādes kārtām liekamas svaigas un sulīgas zemenes.

Nepieciešams:

  • 180 grami sviesta;
  • 200 grami tumšās šokolādes;
  • 3 olas;
  • 200 grami cukura;
  • 100 grami kviešu miltu;
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • zemenes (cik gribas);
  • 200 mililitri saldais krējums;
  • rotājumi pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Sviestu un šokolādi sadaliet mazākos gabalos un lieciet katliņā. Karsējiet uz mazas uguns un maisiet, kamēr gabaliņi izkusuši.
  2. Olas sakuliet ar cukuru, līdz iegūstiet gaišu un gaisīgu krēmu.
  3. Miltus sajauciet ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
  4. Gan saputotās olas, gan miltu maisījumu lēnām samaisiet ar nedaudz atdzesēto šokolādes - sviesta masu.
  5. Ieklājiet cepampapīru 24-26 cm lielā cepamajā formā. Mīklu lejiet formā un cepiet 180 grādos 20-25 minūtes.
  6. Labāk cepiet mazliet mazāk laika, lai saglabātu mitrumu un blīvumu, bet jāuzmanās, lai iekšpuse būtu izcepta. Kūku izņemiet no krāsns, bet atstājiet cepamajā formā atdzist.
  7. Zemenes pārgrieziet gareniski uz pusēm un kārtojiet uz kūkas ar pārgriezto pusi uz leju vienā kārtā. Mazākas zemenes var atstāt nesagrieztas.
  8. Sasmalcināto šokolādi izkausējiet uzkarsētā saldajā krējumā un samaisiet viendabīgā masā. Pārlejiet zemenēm.
  9. Garnējiet un ielieciet kūku uz stundu ledusskapī.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais