RECEPTE: Salāti ar turku zirņiem un kvinoju

© unsplash.com

"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste  Olga Ļubina iesaka izmēģināt jaunu salātu recepti. To pagatavošana nebūs sarežģīta!

Salāti ar turku zirņiem, kvinoju, saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Nepieciešams:

  • 300 g turku zirņu savā sulā;
  • 200 g kvinojas;
  • 12 saulē kaltēti tomāti eļļā;
  • 16 olīvas.

Pagatavošana:

Kvinoju noskalo un liec vārīties 10-15 minūtes. Kad kvinoja ir gatava, nolej ūdeni un pievieno dažus pilienus olīveļļas, lai graudiņi nesaliptu. Turku zirņus iesaku izvēlēties jau pagatavotus, piemēram, savā sulā: nolej sālsūdeni un pievieno kvinojai. Sagriez saulē kaltētus tomātus un liec klāt salātiem, pievieno vēl dažas olīvas.

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais