Eksotiskie tomātu salāti ar nektarīniem

© Viktorija Kožemjakina

Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Veikalu tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaun.

Viktorija Kožemjakina

Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem

Sastāvdaļas:

  • 3-4 g nektarīni;
  • 1-2 tomāti;
  • mocarellas vai buratas siera bumbiņa;
  • 1/2 sarkanā sīpola;
  • 100 g spinātu lapu;
  • baziliks rotāšanai;
  • olīveļļa.

Mērcei:

  • 50 ml olīveļļas;
  • 40 ml balzamiko mērces;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 20 smalki sakapātas bazilika lapiņas;
  • nedaudz smalki sakapātu pētersīļu;
  • sula no 1/3 citrona;
  • 1 ēdamk. medus.

Pagatavošana:

  1. Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.
  2. Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.
  3. Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
  4. Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.
  5. Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.
  6. Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais