Neparastā aukstā zupa ar gurķiem un zirnīšiem

© Viktorija Kožemjakina

Veikalu tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti. Nogaršo svaigu gurķu auksto zupu ar zaļajiem zirnīšiem.

Sastāvdaļas:

  • 8 gurķi;
  • 200 g notīrītu zaļo zirnīšu;
  • saišķis pētersīļu;
  • saišķis diļļu;
  • saišķis piparmētru lapu;
  • sula no 1/2 citrona;
  • 4 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 250-300 g paniņu;
  • sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot).

Pagatavošana:

  1. Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
  2. Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
  3. Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais