Šefpavāre iesaka: burkānu tartars tavam vakariņu galdam

© Publicitātes foto

Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus, izmantojot sezonālās produkcijas priekšrocības. Vai zinājāt, ka no burkāniem var pagatavot tartaru, ka arī tā mizas var būt daļa no vakariņām? Gardu vakariņu recepti iesaka "Fotografiska Tallin" restorāna šefpavāre Merlina Vetika.

Burkānu tartars ar burkānu mizu, griķiem un vīgriezēm

Vajadzēs:

  • 4 lieli burkāni;
  • sauja rozīņu;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • 50 g olīveļļas;
  • 50 g ābolu etiķa;
  • 30 g griķu;
  • eļļa cepšanai;
  • buntīte vīgriezes.

Pagatavošana:

  1. Nomazgāt un nomizot burkānus, apcept tos cepeškrāsnī zemā temperatūrā (120C) kamēr burkāni paliek nedaudz mīksti. Atstāt mizu vēlākam laikam. Burkānus smalki sagriezt vai samalt smalcinātajā.
  2. Izmērcēt rozīnes karstā ūdenī.
  3. Sakarsēt pannu ar nelielu daudzumu eļļas un apcept sīpolus. Pievienot rozīnes un etiķi. Noņemt no uguns.
  4. Izvārīt griķus, atdzesēt tos un ievietot cepeškrāsnī 65C temperatūrā, apgrauzdēt.
  5. Uzkarsēt pannu līdz 160C un apcept burkānu mizas, līdz tās paliek kraukšķīgas, tad tās atdzesēt.
  6. Uzsildīt pannu līdz 200C. Apcept žāvētos griķus.
  7. Svaigās vīgriezes apliet ar ābolu etiķi.
  8. Samalto burkānu samaisīt ar rozīnēm un sīpoliem, pievienot sāli, piparus un vīgriezes ābolu etiķī.
  9. Papildus pievienot sasmalcinātas burkānu mizas un griķus.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais