Ikkatrai mājsaimniecei un mājsaimniekam, kas vasaras izskaņā un rudens sākumā aktīvi rūpējas par ziemas krājumu sagatavošanu, ir dažādas īpašas receptes, kā iemarinēt dārzeņus. Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, kādas garšvielas ieteicams izmantot dārzeņu marinēšanā.
Kā min šefpavāre, tad marinējot dārzeņus ir jāļaujas radošumam.
Svarīgi ir tas, lai izmantotās garšvielas pašam pavāram garšotu!
Šefpavāre aicina eksperimentēt ar dažādām garšām un garšaugu, garšvielu kombinācijām.
Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādas garšvielas:
Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādas aromātiskās piedevas:
Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādus garšaugus:
Svarīgi! Visas iepriekš nosauktās sastāvdaļas nav vienlaicīgi jāizmanto vienā marinādē. Eksperimentējiet un apvienojiet dažādas garšas!