Karstais ābolu dzēriens

© pexels.com

Pagatavojiet gardu un sildošu ābolu dzērienu vēsajām rudens dienām!

Nepieciešams:

  • 6 gl. ābolu sulas;
  • 1/2 gl. kļavu sīrupa;
  • 2 kanēļa standziņas;
  • 6 krustnagliņas;
  • 6 smaržīgos piparus;
  • 1 apelsīna miziņu sagrieztu nelielās strēmelītēs;
  • 1 citrona miziņu sagrieztu nelielās strēmelītēs.

Pagatavošana:

1. Katlā lejiet ābolu sulu un kļavu sīrupu.

2. Nelielā marles gabaliņā ietiniet kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgos piparus, apelsīna un citrona mizņas. Lieciet saišķīti katlā pie ābolu sulas.

Pateicoties marlei, kad dzēriens būs pagatavots, to nebūs nepieciešams izkāst, jo visi biezumi atradīsies marlē.

3. Ieslēdziet plīti. Lieciet katlu uz plīts.

4. Karsējiet dzērienu uz nelielas liesmiņas aptuveni piecas līdz 10 minūtes.

5. Kad dzēriens ir uzkarsēts, ņemiet to nost no plīts. Izņemiet no dzēriena garšvielu saišķīti.

6. Lejiet dzērienu krūzes un baudiet!

Avots

Virtuvē

Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.